דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת עוקץ הדבורה
עוגת עוקץ הדבורה
עוגת עוקץ הדבורה
3 שכבות של מתיקות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 141 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מתחילים עם הכנת הטורט: מקציפים את החלבונים, מוסיפים את הסוכר בהדרגה (בפעמיים או שלוש) ואת סוכר הוניל, ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב וגמיש ומפסיקים את פעולת המערבל.
  • 2 מוסיפים את החלמונים ומערבבים בתנועות עטיפה ובעדינות. בינתיים, ממיסים את החמאה ומערבבים אותה ביחד עם החלב.
  • 3 מוסיפים את הקמח לסירוגין עם החמאה המומסת והחלב בתנועות עטיפה קלות, ובסיום מערבבים עם מעט הקמח שנשאר (רצוי לא לערבב יתר על המידה כדי לא לפגוע במרקם).
  • 4 משמנים תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ (או 24 ס"מ), מוזגים את התערובת לתוכה ומשטחים.
  • 5 מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ואופים במשך כ- 45 דקות או עד אשר נועצים קיסם והוא יוצא עם פירורים יבשים.
  • 6 בזמן שהעוגה נאפית מכינים את הציפוי: מרתיחים את כל המצרכים בסיר קטן, מערבבים עד להמסה מלאה ומקררים.
  • 7 מוציאים את העוגה מהתנור, מצננים לפחות למשך רבע שעה ומורחים את תערובת השקדים על העוגה.
  • 8 מעבירים את התנור למצב גריל, אופים את העוגה על רשת למשך כ- 7-8 דקות או עד שהשקדים משחימים (מומלץ לבדוק את העוגה מעת לעת כדי שלא תישרף), מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים.
  • 9 כעת מכינים את המילוי: מקציפים בקערה גביע אחד של שמנת מתוקה ומניחים בצד.
  • 10 מקציפים בקערה נוספת את יתר מצרכי המילוי ומוסיפים בתנועות עטיפה את הקצפת שהשארנו בצד.
  • 11 חוצים את העוגה לשני חצאים: את החלק התחתון מחזירים לתבנית או לצלחת הגשה, מורחים את הקרם ומכסים עם החלק הנוסף ומהדקים מעט (ניתן להכניס את קרם המילוי לשק זילוף עם צנטר חלק או משונן ולזלף בתוך העוגה, מעל להניח את החלק העליון ולהכניס למקרר למשך שעתיים לפחות).
  • 12 מכניסים את העוגה למקרר לצינון למשך שעתיים לפחות.
  • 13 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית עגולה מס` 26 (או 24). שק זילוף וצנטר חלק או משונן.

אפשרות נוספת לציפוי: 100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס, 5 כפות סוכר, 2 כפות מרגרינה, 2 כפות שמנת חמוצה. ממיסים את כל המצרכים בסיר עד להמסה, מורחים את העוגה ומכניסים לאפייה על מצב גריל למשך של כ- 7-8 דקות.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות יהודית כהן מורחיים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)403286
חלבונים (גרם)7.25 5.15
פחמימות (גרם)4230
מתוכן סוכרים (גרם)22.68 16.12
שומנים (גרם)23.41 16.64
מתוכם שומן רווי (גרם)11.67 8.29
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)139.13 98.89
נתרן (מ"ג)181128.65
סיבים תזונתיים (גרם)2.65 1.88
מים (גרם)16.1911.51
ויטמין A (מק"ג)3424.17
ויטמין B (מ"ג)0.50.35
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.10.07
ויטמין B3 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.330.23
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)9.997.1
ויטמין B12 (מק"ג)0.190.13
ויטמין D (מק"ג)0.440.31
ויטמין E (מ"ג)0.220.16
ויטמין K (מק"ג)0.060.05
סידן (מ"ג)45.0932.05
ברזל (מ"ג)0.370.27
מגנזיום (מ"ג)2.551.81
זרחן (מ"ג)42.0829.91
אבץ (מ"ג)0.270.19
אשלגן (מ"ג)29.721.11
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.410.29
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.330.23
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.780.55
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.720.52

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.5% 31.1% 9.6% 55.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.