מצרכים למתכון
24 מנות/יחידות, 16 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל החיתוכיות)
אופן הכנת המתכון
- קינוחיםסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- עד חצי שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
חיתוכיות מענגות אחת אחת
- 1 לחמם את התנור מראש לחום של 170 מעלות.
- 2 לשים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון, הסוכר והחמאה, ולמולל באמצבעות האצבעות עד שמתקבלת תערובת פירורית.
- 3 להוסיף את החלב הקר ולערבב קלות שוב עם האצבעות עד שמתקבלים פירורים גסים.
- 4 לשטח 2/3 מתערובת הבצק בתבנית ואת ה- 1/3 הנותר להכניס למקרר.
- 5 לחורר את הבצק בתבנית ולאפות בתנור שחומם מראש למשך כ- 12 דקות רק עד להתחלת הזהבה. לצנן מעט ולא לכבות עדיין את התנור.
- 6 למרוח על הבצק בתבנית את קונפיטורת התפוחים בשכבה אחידה ולפזר את פירורי הבצק ששמרנו מעל.
- 7 להחזיר אל תנור האפייה למשך כ- 12-15 דקות נוספות עד להזהבת הפירורים ובעבוע הקונפיטורה.
- 8 לצנן מס` דקות ולעבור עם סכין סביב התבנית כדי לוודא שהקונפיטורה לא נדבקה אליה (הקונפיטורה מתנהגת כמו קרמל בשל החימום).
- 9 לצנן לחלוטין לפני החיתוך לריבועים ולשמור בקופסא אטומה. מתקבלות חיתוכיות תפוחים מושלמות לצד הקפה.
- 10 בתיאבון
- טיפים וגיוונים:
- 1 בקיץ מומלץ לשמור במקרר ובחורף ניתן לשמור בטמפ` החדר כ- 5 ימים.
- 2 ניתן לעשות שימוש במעבד מזון (לשים לב שלא לעבד יתר על המידה).
- 3 ניתן להכין קונפיטורת תפוחים ביתית כמובן. בנוסף, ניתן לשלב טעמים כדוגמת קונפיטורת תפוחים עם אגסים או מלית תפוחי עץ וקינמון לדוגמא.
- 4 ניתן להקפאה ולחמם מתי שרק מתחשק/להכנה מראש.
- 5 ניתן להכין גם בגרסת פרווה/לטבעוניים: במקום החמאה להשתמש במרגרינה, מחמאה או שמן קוקוס, ואת החלב להחליף במיץ תפוחים או חלב צמחי לפי העדפה אישית.
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
ניתן לפדר באבקת סוכר.
ציוד נדרש: תבנית ריבועית 20x20 ס"מ.
הערך התזונתי לא כולל את קונפיטורת התפוחים ואבקת הסוכר.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
0.2% |
26.9% |
7.4% |
65.5% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב