מצרכים למתכון
5 מנות/יחידות, 846 גרם למנה\יחידה
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- עד חצי שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
מרק טעים לימי חורף קרים
- 1 בסיר לשים גזר חתוך לרצועות (להשאיר כף בצד), כוס כרוב ירוק חתוך לרצועות דקות, כוס נבטי חמניה (להשאיר כף בצד), כוס פרחי כרובית קטנים וחופן פטרוזיליה קצוצה (להשאיר כף בצד) - לטגן במשך 10 דקות ולערבב.
- 2 להוסיף לטיגון את עשבי התיבול - רוזמרין, טימין (תימין) ומרווה ואת אבקת המרק, להמשיך בטיגון קצרצר, להוסיף את המים ולהביא לרתיחה.
- 3 לאחר 3 דקות רתיחה יש להוסיף כפית גרידת לימון, רצועות דקיקות של צ`ילי לפי הטעם וכפית שטוחה של כורכום.
- 4 להמשיך בבישול עוד 4 דקות.
- 5 להגשה - לצקת לצלחת ומעל לפזר מהפטרוזיליה, הנבטים והגזר שנותרו (כפות שהשארנו בצד).
- 6 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
ניתן להשתמש בירקות נוספים.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
אינו מכיל פחמימה אלא ירקות בלבד, ולכן יחסית מעט קלוריות למנה. בגלל שיש במרק הרבה עשבי תיבול טבעיים שנותנים הרבה טעם, ניתן לנסות לוותר על תוספת אבקת המרק.
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
18.5% |
22.2% |
10.1% |
49.2% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב