דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק טעים לימי חורף קרים

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 846 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 בסיר לשים גזר חתוך לרצועות (להשאיר כף בצד), כוס כרוב ירוק חתוך לרצועות דקות, כוס נבטי חמניה (להשאיר כף בצד), כוס פרחי כרובית קטנים וחופן פטרוזיליה קצוצה (להשאיר כף בצד) - לטגן במשך 10 דקות ולערבב.
  • 2 להוסיף לטיגון את עשבי התיבול - רוזמרין, טימין (תימין) ומרווה ואת אבקת המרק, להמשיך בטיגון קצרצר, להוסיף את המים ולהביא לרתיחה.
  • 3 לאחר 3 דקות רתיחה יש להוסיף כפית גרידת לימון, רצועות דקיקות של צ`ילי לפי הטעם וכפית שטוחה של כורכום.
  • 4 להמשיך בבישול עוד 4 דקות.
  • 5 להגשה - לצקת לצלחת ומעל לפזר מהפטרוזיליה, הנבטים והגזר שנותרו (כפות שהשארנו בצד).
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להשתמש בירקות נוספים.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
אינו מכיל פחמימה אלא ירקות בלבד, ולכן יחסית מעט קלוריות למנה. בגלל שיש במרק הרבה עשבי תיבול טבעיים שנותנים הרבה טעם, ניתן לנסות לוותר על תוספת אבקת המרק.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של נורית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)11614
חלבונים (גרם)2.88 0.34
פחמימות (גרם)142
מתוכן סוכרים (גרם)5.94 0.7
שומנים (גרם)6.35 0.75
מתוכם שומן רווי (גרם)1.02 0.12
כולסטרול (מ"ג)0.32 0.04
נתרן (מ"ג)371.4643.91
סיבים תזונתיים (גרם)5.29 0.62
מים (גרם)819.0496.81
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)430.5250.89
ויטמין B (מ"ג)2.150.25
ויטמין B1 (מ"ג)0.110.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.10.01
ויטמין B3 (מ"ג)1.040.12
ויטמין B5 (מ"ג)0.530.06
ויטמין B6 (מ"ג)0.30.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)72.938.62
ויטמין C (מ"ג)65.467.74
ויטמין E (מ"ג)0.630.07
ויטמין K (מק"ג)178.0821.05
סידן (מ"ג)104.5212.35
ברזל (מ"ג)2.180.26
מגנזיום (מ"ג)34.614.09
זרחן (מ"ג)58.686.94
אבץ (מ"ג)0.560.07
אשלגן (מ"ג)423.9750.11
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.220.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.080.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.130.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.090.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.080.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
18.5% 22.2% 10.1% 49.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.37 (0.54 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.