מרק מושלם לחורף צילום: תפיקו הפקות
1. להשרות את השעועית הלבנה למשך לילה, לשטוף היטב, להביא לרתיחה בסיר, לסנן ולשטוף.
2. בטרם ההכנה להפשיר את הנקניקיות.
3. בסיר לטגן את הבצל בשמן עד להזהבה קלה ולהוסיף לטיגון את הנקניקיות, תפוח האדמה, הסלרי, הפלפל החריף והשום לכ- 3-4 דקות.
4. להוסיף מים עד כ- 3/4 מגובה הסיר.
5. להוסיף לסיר את השעועית הלבנה המבושלת, כל מצרכי העגבניות וכל התבלינים, ולערבב היטב.
6. לבשל במשך כ- 50-60 דקות עד להתרככות השעועית הלבנה (ניתן בשלב הזה להוסיף את הנקניקיות לקראת סוף הבישול, מעט מטוגנות, במקום להוסיף אותן בהתחלה אם לא רוצים אותן מבושלות מדי).
7. בתיאבון
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.