מצרכים למתכון
10 מנות/יחידות, 250 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל חצי שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
אחד המרקים הטעימים בחורף
- 1 בסיר מבשלים את העדשים עם 2 כוסות מים, מביאים לרתיחה ומסירים את הקצף שנוצר. מוסיפים את הזוקיני, תפוח האדמה, כל הירק וליטר מים, ומבשלים עד לריכוך תפוח האדמה (בסוף הבישול ניתן להוסיף כוס מים נוספת, במידה ורוצים פחות סמיך).
- 2.מכינים את רוטב הפטריות (ניתן להכין אפילו יום מראש ולאחסן במקרר): מטגנים במחבת במעט שמן את כל הפטריות למשך כ- 4 דקות ומניחים בצד.
- 3 בסיר רחב ושטוח מטגנים את הבצלים במעט שמן עד להזהבה, ומוסיפים את הפטריות והתבלינים. מערבבים ומוסיפים את חלב הקוקוס והמים, מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים רק עד שהרוטב מסמיך מעט (תשגיחו, זה קורה מהר...). מתקנים טעמים ומכבים את האש.
- 4 בסוף בישול המרק מרחיקים את כל הירק, מוסיפים את רוטב הפטריות למרק הרותח, מערבבים, מביאים לרתיחה ומכבים את האש. המרק טעים גם לאחר 3 ימים (אם לא יגמרו אותו לפני...). ניתןו לפזר מעל מעט צ`ילי גרוס ואורגנו יבש.
- 5 בתיאבון

ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
ניתן להשתמש בשמנת צמחית לבישול במקום חלב קוקוס. ניתן לשלב כל סוג פטריות שאוהבים.
זמן ההכנה לא כולל את השריית העדשים הכתומות.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
14.7% |
21.5% |
14.6% |
49.2% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב