דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק פטריות פרווה עשיר
מרק פטריות פרווה עשיר
מרק פטריות פרווה עשיר
אחד המרקים הטעימים בחורף

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 250 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בסיר מבשלים את העדשים עם 2 כוסות מים, מביאים לרתיחה ומסירים את הקצף שנוצר. מוסיפים את הזוקיני, תפוח האדמה, כל הירק וליטר מים, ומבשלים עד לריכוך תפוח האדמה (בסוף הבישול ניתן להוסיף כוס מים נוספת, במידה ורוצים פחות סמיך).
  • 2.מכינים את רוטב הפטריות (ניתן להכין אפילו יום מראש ולאחסן במקרר): מטגנים במחבת במעט שמן את כל הפטריות למשך כ- 4 דקות ומניחים בצד.
  • 3 בסיר רחב ושטוח מטגנים את הבצלים במעט שמן עד להזהבה, ומוסיפים את הפטריות והתבלינים. מערבבים ומוסיפים את חלב הקוקוס והמים, מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים רק עד שהרוטב מסמיך מעט (תשגיחו, זה קורה מהר...). מתקנים טעמים ומכבים את האש.
  • 4 בסוף בישול המרק מרחיקים את כל הירק, מוסיפים את רוטב הפטריות למרק הרותח, מערבבים, מביאים לרתיחה ומכבים את האש. המרק טעים גם לאחר 3 ימים (אם לא יגמרו אותו לפני...). ניתןו לפזר מעל מעט צ`ילי גרוס ואורגנו יבש.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להשתמש בשמנת צמחית לבישול במקום חלב קוקוס. ניתן לשלב כל סוג פטריות שאוהבים.

זמן ההכנה לא כולל את השריית העדשים הכתומות.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות חני מרגולין

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)266107
חלבונים (גרם)9.15 3.66
פחמימות (גרם)3112
מתוכן סוכרים (גרם)5.29 2.12
שומנים (גרם)13.47 5.39
מתוכם שומן רווי (גרם)7.3 2.92
נתרן (מ"ג)275.5110.15
סיבים תזונתיים (גרם)9.23 3.69
מים (גרם)193.0977.2
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)24.899.95
ויטמין B (מ"ג)7.442.98
ויטמין B1 (מ"ג)0.270.11
ויטמין B2 (מ"ג)0.280.11
ויטמין B3 (מ"ג)4.031.61
ויטמין B5 (מ"ג)2.330.93
ויטמין B6 (מ"ג)0.40.16
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)123.4749.37
ויטמין C (מ"ג)23.779.5
ויטמין D (מק"ג)0.110.04
ויטמין E (מ"ג)0.230.09
ויטמין K (מק"ג)33.1913.27
סידן (מ"ג)53.421.35
ברזל (מ"ג)3.261.3
מגנזיום (מ"ג)68.2927.3
זרחן (מ"ג)229.1991.64
אבץ (מ"ג)2.140.86
אשלגן (מ"ג)854.08341.5
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.380.15
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.060.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.310.13
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.40.16
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.390.16

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
14.7% 21.5% 14.6% 49.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.