דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 208 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
גזר פיקנטי בתנור
מעדן לחובבי הגזר
  • 1 שוטפים את הגזרים היטב (אין צורך לקלף במידה והגזר טרי) ופרוסים לעובי בינוני. בינתיים גם מחממים את התנור לחום של 190 מעלות בתוכנית טורבו + חום עליון ותחתון.
  • 2 מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים מעט.
  • 3 מערבבים את כל מצרכי התיבול, מוסיפים לגזרים הפרוסים, מערבבים ומשטחים בתבנית. אופים כ- 20 דקות או עד להזהבה, ומגישים חם.
  • 4 בתיאבון חיוך

פגשתי אותם ליד העגבניות, בסופר... בעודי בוחרת מהאדומות שבמדף, התקרבו שני צעירים. אחד מהם החל לבחור עגבניות, וחברו אירח לו חברה. אי אפשר היה לפספס את שיחתם, אפילו אם רציתי... אחרי הדברים העסיסיים שנאמרו (לא מגלה...), שמעתי את הצעיר מייעץ לחברו שיקנה גזר כי יש מחיר טוב. להפתעתי ענה לו חברו שיש לו מלא גזר במקרר, והוא לא יודע מה לעשות איתו. פה הסתיימה שתיקתי... "אתה יודע להכין תפו"א בתנור?", שאלתי את הצעיר האוחז בשקית העגבניות. "ברור!". "יפה. שטוף, קלף רק אם הקליפה לא יפה, חתוך לפרוסות, תבל בעשבי תיבול, מלח ושמן זית ואפה בתנור. ואם אתה אוהב קצת חריף, תוסיף אריסה". "בטח, אני מרוקאי!". "ואני רומנייה, החריף שייך לכולם...". הבחור שמח על הרעיון והבטיח שזאת תהיה אחת התוספות שיכין לשבת. גם אני אפיתי את הגזר לאותה השבת, כך שיש מצב שבשני בתים בעמק יזרעאל הוגש גזר אפוי, פיקנטי וריחני.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
21% 16.2% 5.6% 57.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.26 (0.39 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב