1. שוטפים את הגזרים היטב (אין צורך לקלף במידה והגזר טרי) ופרוסים לעובי בינוני. בינתיים גם מחממים את התנור לחום של 190 מעלות בתוכנית טורבו + חום עליון ותחתון.
2. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים מעט.
3. מערבבים את כל מצרכי התיבול, מוסיפים לגזרים הפרוסים, מערבבים ומשטחים בתבנית. אופים כ- 20 דקות או עד להזהבה, ומגישים חם.
4. בתיאבון
פגשתי אותם ליד העגבניות, בסופר... בעודי בוחרת מהאדומות שבמדף, התקרבו שני צעירים. אחד מהם החל לבחור עגבניות, וחברו אירח לו חברה. אי אפשר היה לפספס את שיחתם, אפילו אם רציתי... אחרי הדברים העסיסיים שנאמרו (לא מגלה...), שמעתי את הצעיר מייעץ לחברו שיקנה גזר כי יש מחיר טוב. להפתעתי ענה לו חברו שיש לו מלא גזר במקרר, והוא לא יודע מה לעשות איתו. פה הסתיימה שתיקתי... "אתה יודע להכין תפו"א בתנור?", שאלתי את הצעיר האוחז בשקית העגבניות. "ברור!". "יפה. שטוף, קלף רק אם הקליפה לא יפה, חתוך לפרוסות, תבל בעשבי תיבול, מלח ושמן זית ואפה בתנור. ואם אתה אוהב קצת חריף, תוסיף אריסה". "בטח, אני מרוקאי!". "ואני רומנייה, החריף שייך לכולם...". הבחור שמח על הרעיון והבטיח שזאת תהיה אחת התוספות שיכין לשבת. גם אני אפיתי את הגזר לאותה השבת, כך שיש מצב שבשני בתים בעמק יזרעאל הוגש גזר אפוי, פיקנטי וריחני.