דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
גזר פיקנטי בתנור
גזר פיקנטי בתנור
מעדן לחובבי הגזר

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 208 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 שוטפים את הגזרים היטב (אין צורך לקלף במידה והגזר טרי) ופרוסים לעובי בינוני. בינתיים גם מחממים את התנור לחום של 190 מעלות בתוכנית טורבו + חום עליון ותחתון.
  • 2 מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים מעט.
  • 3 מערבבים את כל מצרכי התיבול, מוסיפים לגזרים הפרוסים, מערבבים ומשטחים בתבנית. אופים כ- 20 דקות או עד להזהבה, ומגישים חם.
  • 4 בתיאבון חיוך

פגשתי אותם ליד העגבניות, בסופר... בעודי בוחרת מהאדומות שבמדף, התקרבו שני צעירים. אחד מהם החל לבחור עגבניות, וחברו אירח לו חברה. אי אפשר היה לפספס את שיחתם, אפילו אם רציתי... אחרי הדברים העסיסיים שנאמרו (לא מגלה...), שמעתי את הצעיר מייעץ לחברו שיקנה גזר כי יש מחיר טוב. להפתעתי ענה לו חברו שיש לו מלא גזר במקרר, והוא לא יודע מה לעשות איתו. פה הסתיימה שתיקתי... "אתה יודע להכין תפו"א בתנור?", שאלתי את הצעיר האוחז בשקית העגבניות. "ברור!". "יפה. שטוף, קלף רק אם הקליפה לא יפה, חתוך לפרוסות, תבל בעשבי תיבול, מלח ושמן זית ואפה בתנור. ואם אתה אוהב קצת חריף, תוסיף אריסה". "בטח, אני מרוקאי!". "ואני רומנייה, החריף שייך לכולם...". הבחור שמח על הרעיון והבטיח שזאת תהיה אחת התוספות שיכין לשבת. גם אני אפיתי את הגזר לאותה השבת, כך שיש מצב שבשני בתים בעמק יזרעאל הוגש גזר אפוי, פיקנטי וריחני.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות חני מרגולין

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)11254
חלבונים (גרם)1.67 0.8
פחמימות (גרם)178
מתוכן סוכרים (גרם)6.91 3.32
שומנים (גרם)4.81 2.31
מתוכם שומן רווי (גרם)0.83 0.4
נתרן (מ"ג)638.78307.11
סיבים תזונתיים (גרם)6.25 3
מים (גרם)180.6386.84
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)1,705819.93
ויטמין B (מ"ג)2.341.13
ויטמין B1 (מ"ג)0.130.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.090.04
ויטמין B3 (מ"ג)1.310.63
ויטמין B5 (מ"ג)0.470.22
ויטמין B6 (מ"ג)0.310.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)29.0213.95
ויטמין C (מ"ג)7.483.6
ויטמין E (מ"ג)2.091
ויטמין K (מק"ג)30.3914.61
סידן (מ"ג)68.6332.99
ברזל (מ"ג)0.910.44
מגנזיום (מ"ג)23.7511.42
זרחן (מ"ג)61.6529.64
אבץ (מ"ג)0.420.2
אשלגן (מ"ג)485.57233.45
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.190.09
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.180.09
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
21% 16.2% 5.6% 57.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.26 (0.39 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.