דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

18 מנות/יחידות, 115 גרם למנה\יחידה (2 חלות צמה קטנות + 12 לחמניות)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לחמניות מבצק שמרים
בצק נפלא - לחמניות נפלאות
  • 1 לערבב את הקמח, השמרים, אבקת האפייה והסוכר בתוך קערת המיקסר.
  • 2 להוסיף את השמן, הביצה ו- 2 כוסות מים, ולהתחיל לערבל בעדינות עם וו לישה למשך כמה דקות. את כוס המים השלישית להוסיף בהדרגה לפי הצורך - בדרך כלל מספיק 3/4 כוס.
  • 3 להוסיף את המלח ולהמשיך לערבל במהירות בינונית למשך כ- 5 דקות. להוריד למהירות נמוכה ולבדוק שהבצק לא יבש מדי או לא דליל מדי ולהמשיך לערבל עוד כ- 3 דקות.
  • 4 למזוג מעל הבצק 3 כפות שמן, לעגל לכדור בקערה, לכסות במגבת או בניילון נצמד את הקערה ולהתפיח כשעה.
  • 5 להניח את הבצק על שיש מעט משומן ולחלק לכדורים לפי איך שרוצים ולפי הכמות בה מעוניינים (מהכמות הזו יצאו לי 2 חלות צמה קטנות + 12 לחמניות. אני גילגלתי לצורת אליפסה).
  • 6 לסדר את המאפים על תבנית אפייה עם נייר אפייה במרווחים אחד מהשני ולהתפיח כחצי שעה נוספת.
  • 7 להבריש בביצה טרופה מהולה בכף מים וכפית דבש/סילאן/סוכר.
  • 8 לפזר שומשום (לא חובה) ולאפות בחום של 200 מעלות טורבו למשך כחצי שעה עד להזהבה (אני אופה בטורבו 2 תבניות). לאחר האפייה לקרר על רשת ולשים מגבת מעל הלחמניות.
  • 9 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מיקסר עם וו לישה.

כוס המדידה בה השתמשתי היא היא כוס חד פעמית חמה סטנדרטית.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 12.4% 12.8% 74.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.14 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב