דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לחמניות מבצק שמרים
לחמניות מבצק שמרים
לחמניות מבצק שמרים
בצק נפלא - לחמניות נפלאות

מצרכים למתכון

18 מנות/יחידות, 115 גרם למנה\יחידה (2 חלות צמה קטנות + 12 לחמניות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לערבב את הקמח, השמרים, אבקת האפייה והסוכר בתוך קערת המיקסר.
  • 2 להוסיף את השמן, הביצה ו- 2 כוסות מים, ולהתחיל לערבל בעדינות עם וו לישה למשך כמה דקות. את כוס המים השלישית להוסיף בהדרגה לפי הצורך - בדרך כלל מספיק 3/4 כוס.
  • 3 להוסיף את המלח ולהמשיך לערבל במהירות בינונית למשך כ- 5 דקות. להוריד למהירות נמוכה ולבדוק שהבצק לא יבש מדי או לא דליל מדי ולהמשיך לערבל עוד כ- 3 דקות.
  • 4 למזוג מעל הבצק 3 כפות שמן, לעגל לכדור בקערה, לכסות במגבת או בניילון נצמד את הקערה ולהתפיח כשעה.
  • 5 להניח את הבצק על שיש מעט משומן ולחלק לכדורים לפי איך שרוצים ולפי הכמות בה מעוניינים (מהכמות הזו יצאו לי 2 חלות צמה קטנות + 12 לחמניות. אני גילגלתי לצורת אליפסה).
  • 6 לסדר את המאפים על תבנית אפייה עם נייר אפייה במרווחים אחד מהשני ולהתפיח כחצי שעה נוספת.
  • 7 להבריש בביצה טרופה מהולה בכף מים וכפית דבש/סילאן/סוכר.
  • 8 לפזר שומשום (לא חובה) ולאפות בחום של 200 מעלות טורבו למשך כחצי שעה עד להזהבה (אני אופה בטורבו 2 תבניות). לאחר האפייה לקרר על רשת ולשים מגבת מעל הלחמניות.
  • 9 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מיקסר עם וו לישה.

כוס המדידה בה השתמשתי היא היא כוס חד פעמית חמה סטנדרטית.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות חני קונאשוילי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)254221
חלבונים (גרם)7.07 6.16
פחמימות (גרם)4136
מתוכן סוכרים (גרם)2.39 2.08
שומנים (גרם)6.86 5.98
מתוכם שומן רווי (גרם)0.66 0.58
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)28.11 24.5
נתרן (מ"ג)462.95403.54
סיבים תזונתיים (גרם)0.01 0.01
מים (גרם)46.2740.33
ויטמין A (מק"ג)12.0910.54
ויטמין B (מ"ג)0.180.15
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.010
ויטמין B5 (מ"ג)0.120.1
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)3.553.1
ויטמין B12 (מק"ג)0.070.06
ויטמין D (מק"ג)0.150.14
ויטמין E (מ"ג)0.080.07
ויטמין K (מק"ג)0.020.02
סידן (מ"ג)5.74.96
ברזל (מ"ג)0.140.12
מגנזיום (מ"ג)1.321.15
זרחן (מ"ג)14.9613.04
אבץ (מ"ג)0.10.09
אשלגן (מ"ג)10.549.19
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.140.13
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.120.1
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.280.24
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.260.22

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 12.4% 12.8% 74.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.14 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.