דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

11 מנות/יחידות, 530 גרם למנה\יחידה (10-12 מנות (תלוי בגודל המנה))

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מרק פטריות, כרישה וארטישוק ירושלמי
מרק פטריות עשיר ומיוחד
  • הכנות מוקדמות:
  • 1 לחתוך את הכרישה לחצאים ואת הבצלים לחתוך לקוביות קטנות.
  • 2 לקלף את שורש הארטישוק הירושלמי ואת שורש הסלרי ולגרר גס.
  • 3 להשאיר את גבעול הסלרי שלם עם העלים (בסיום הבישול מוציאים אותו).
  • 4 לקלף את הבטטות ולחתוך לקוביות קטנות.
  • 5 לחתוך לקוביות קטנות את הזוקיני הצהובים.
  • 6 לבצוע את הפטריות לפיסות בעזרת הידיים, ולהקפיץ אותן בכף שמן זית למשך כ- 5 דקות.
  • הכנת מרק הפטריות:
  • 1 לטגן בסיר את הכרישה והבצלים בשמן הזית למשך כ- 8 דקות.
  • 2 להוסיף את השורשים המגוררים, ולהמשיך לטגן כ- 5 דקות תוך כדי ערבוב.
  • 3 להוסיף את שאר הירקות (מלבד הפטריות), לערבב ולתבל.
  • 4 להוסיף את המים, לכסות ולבשל כחצי שעה.
  • 5 כשהירקות רכים יש להוסיף את הפטריות המוקפצות בשמן הזית (עם הנוזלים), את חלב הקוקוס/השמנת לבישול ואת עשבי התיבול הקצוצים.
  • 6 להביא לרתיחה, לתקן טעמים ולהגיש. מתקבל מרק פטריות ביתי מושלם!
  • 7 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
12.4% 16.5% 11.2% 59.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.28 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב