מצרכים למתכון
20 מנות/יחידות, 98 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלחמניות)
- הבצק
- קמח לבן - אריזת נייר (1000 גרם)
- שמרים יבשים - 2 כפות - סה"כ (22 גרם)
- סוכר - 4 כפות שטוחות - סה"כ (60 גרם)
- ביצה - 2 Large
- שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
- מים - 2 כוסות - סה"כ (480 מ"ל)
- מלח - כף שטוחה
- הציפוי
- ביצה - Large
- שומשום - 1/4 כוס - סה"כ (35 גרם)
- פרג - 1/4 כוס - סה"כ (20 גרם)
אופן הכנת המתכון
- אחרסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
לחמניות ביתיות שנטרפות מהר
- 1 לערבב בקערה את הקמח, השמרים והסוכר.
- 2 להוסיף את הביצים, השמן והמים.
- 3 ללוש מספר דקות ביד או במיקסר עם וו לישה, להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש עד לקבלת בצק חלק.
- 4 לכסות במגבת ולהניח במקום חמים להתפחה כשעה.
- 5 לאחר כשעה ללוש שוב קלות ולהניח מכוסה במגבת לעוד כחצי שעה.
- 6 להכין מהבצק רצועות באורך כ- 20 ס"מ ובקוטר של כ- 1 ס"מ, ולגלגל אותן יפה. להכנת הלחמניה, לאחוז משתי קצוות הרצועה ולעשות קשר רופף. קצה אחד להדק למעלה פנימה אל הרווח שנוצר, וקצה שני להדק היטב מלמטה.
- 7 לסדר את הלחמניות במגש אפייה מעל נייר אפייה.
- 9 לטרוף ביצה ולמרוח את הלחמניות, מעל לפזר מעט שומשום ופרג לפי הכמויות שאוהבים.
- 10 לאפות בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות למשך כ- 25 דקות או עד שהלחמניות מקבלות צבע זהוב, שחום ויפה משני הצדדים.
- 11 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
ללחמניות מתוקות אפשר להכפיל את כמות הסוכר. אם הבצק דביק יש להוסיף מעט קמח. אם הבצק יבש יש להוסיף מעט מים.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
0.2% |
15.6% |
13.4% |
70.8% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב