דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לחמניות ביתיות שנטרפות מהר

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 98 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלחמניות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לערבב בקערה את הקמח, השמרים והסוכר.
  • 2 להוסיף את הביצים, השמן והמים.
  • 3 ללוש מספר דקות ביד או במיקסר עם וו לישה, להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש עד לקבלת בצק חלק.
  • 4 לכסות במגבת ולהניח במקום חמים להתפחה כשעה.
  • 5 לאחר כשעה ללוש שוב קלות ולהניח מכוסה במגבת לעוד כחצי שעה.
  • 6 להכין מהבצק רצועות באורך כ- 20 ס"מ ובקוטר של כ- 1 ס"מ, ולגלגל אותן יפה. להכנת הלחמניה, לאחוז משתי קצוות הרצועה ולעשות קשר רופף. קצה אחד להדק למעלה פנימה אל הרווח שנוצר, וקצה שני להדק היטב מלמטה.
  • 7 לסדר את הלחמניות במגש אפייה מעל נייר אפייה.
  • 9 לטרוף ביצה ולמרוח את הלחמניות, מעל לפזר מעט שומשום ופרג לפי הכמויות שאוהבים.
  • 10 לאפות בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות למשך כ- 25 דקות או עד שהלחמניות מקבלות צבע זהוב, שחום ויפה משני הצדדים.
  • 11 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ללחמניות מתוקות אפשר להכפיל את כמות הסוכר. אם הבצק דביק יש להוסיף מעט קמח. אם הבצק יבש יש להוסיף מעט מים.
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של ברזלי אוצרה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)258264
חלבונים (גרם)7.28 7.44
פחמימות (גרם)3939
מתוכן סוכרים (גרם)3.04 3.1
שומנים (גרם)8.49 8.67
מתוכם שומן רווי (גרם)0.97 0.99
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)37.94 38.76
נתרן (מ"ג)354.22361.82
סיבים תזונתיים (גרם)0.11 0.11
מים (גרם)31.7532.43
ויטמין A (מק"ג)16.3216.67
ויטמין B (מ"ג)0.240.24
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.160.16
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)4.794.9
ויטמין B12 (מק"ג)0.090.09
ויטמין D (מק"ג)0.210.21
ויטמין E (מ"ג)0.110.11
ויטמין K (מק"ג)0.030.03
סידן (מ"ג)16.2916.64
ברזל (מ"ג)0.180.19
מגנזיום (מ"ג)1.471.5
זרחן (מ"ג)20.220.63
אבץ (מ"ג)0.130.14
אשלגן (מ"ג)14.214.51
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.190.2
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.160.16
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.370.38
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.350.36

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.2% 15.6% 13.4% 70.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.19 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.