דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

90 מנות/יחידות, 35 גרם למנה\יחידה (80-100 עוגיות (תלוי בגודל))

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
קעק עג`ויה - עוגיות תמרים דרוזיות
מושלמות להגשה בחג הקורבן
  • 1 מערבבים את הקמח והחמאה ביחד עד לקבלת פירורים, ומניחים בצד למשך כ- 6 שעות לפחות.
  • 2 מוסיפים את אבקת האפייה, מערבבים ומוזגים את החלב.
  • 3 לשים עד לקבלת בצק חלק ויציב, מניחים בצד למשך כרבע שעה ובינתיים מכינים את המילוי.
  • 4 טוחנים את כל מצרכי המילוי ויוצרים כדורים. בינתיים, מחממים את התנור מראש לחום של 160 מעלות.
  • 5 מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים קטנים, מניחים כדור מהמילוי באמצע, מקפלים לחצי ירח ויוצרים קישוט מיוחד ביד או בעזרת פינצטה (או כל צורה אחרת שרוצים).
  • 6 אופים בתנור שחומם מראש למשך 10-15 דקות.
  • 7 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את תבלין המחלב (מוסטקה) - לא חובה להשתמש בו וניתן לוותר עליו.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.9% 29% 7.2% 60.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2022, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב