פופקורן בסיר בהכנה ביתית: קלי קלות!
ממה מורכב בדיוק הפופקורן?
שאלה של 100 ש"ח ראשונים ב"מי רוצה להיות מיליונר"... כמובן שהתשובה היא מגרעיני תירס. התירס הוא אחד המאכלים הנפוצים בעולם, והוא נכלל במשפחת הדגניים. גרעיני התירס למעשה "מתפוצצים" ויוצרים את החטיף האהוב שנקרא פופקורן.
פופקורן בשקית להכנה ביתית - פשוט לא!
אולי הוא טעים לכם ואתם חושבים שהוא חוסך לכם עבודה כלשהי (אתם טועים), אבל אתם הורסים לעצמכם את הבריאות. אם תקראו היטב את תווית המזון על הפופקורן הקנוי שמגיע בשקיות לחימום במיקרוגל, אתם תבחינו שהוא מכיל שומן טראנס ובדרך כלל גם כמויות לא מבוטלות של מלח, שמן וחמאה. לא נכביר כאן במילים, פשוט נציין שאם הגעתם לפה - סימן שכבר החלטתם לעשות את הבחירה הנכונה והבריאה יותר - להכין פופקורן ביתי.
היכנסו בנוסף:
מתכונים עם תירס
נשנושים מלוחים
מתכונים מהירים להכנה
הכנת פופקורן בסיר - כל הטיפים החשובים
כדי להצליח במשימה ולהכין פופקורן בסיר בדיוק כמו שצריך ובטעם נפלא, כדאי לדעת ולהכיר את הטיפים הבאים, להם אנחנו קוראים "עשרת הדיברות לפופקורן ביתי מוצלח":
- איכות וטריות: בעת הכנת פופקורן בסיר בבית, חשוב לעשות שימוש בגרעיני תירס טריים באיכות מעולה (ניתן לרכוש בכל סופר). אז שימו לב לתאריך על האריזה, מכיוון שפעמים רבות אנחנו נזכרים בחבילת גרעיני התירס במזווה, ולא שמים לב שתאריך הפתיחה האחרון עבר ממזמן וגרעיני התירס איבדו מטריותם.
- שכבה אחידה של גרעיני תירס: כדי שגרעיני התירס יתפוצצו כמו שצריך, שכולם יהפכו לפופקורן ושלא יישארו גרעינים שרופים בתחתית - הדבר הכי חשוב הוא לא להוסיף יותר מדי גרעיני תירס לסיר. כמות הגרעינים למעשה תלויה בגודל הסיר בו אתם משתמשים, אך הכלל הוא ליצור שכבה אחידה אחת בלבד של גרעיני תירס בתחתית הסיר. הסיר יתמלא בפופקורן טעים ואתם לא צריכים לדאוג לגבי הכמות, למרות שאנחנו בטוחים שלא תעמדו בפיתוי ותכינו עוד מנת פופקורן בסיר במהירות.
- בדיקת השמן: בטרם מוסיפים את כל גרעיני התירס אל השמן בסיר, רצוי לבדוק את חום השמן ולהוסיף כמה גרעיני תירס בלבד. יש לחכות שהם יתפוצצו ויהפכו לפופקורן, ורק בשלב הזה יש להוסיף את שאר גרעיני התירס (מזכירים לכם: שכבה אחת אחידה). שימו לב: רצוי שלא לשרוף את השמן בסיר).
- להבה גבוהה: פופקורן בסיר מכינים על אש גבוהה, רק היזהרו כאמור לא לשרוף את השמן או את הפופקורן עצמו.
- להשאיר פתח איוורור: אתם יכולים לכסות את הסיר לגמרי, אך פתח איוורור קטן יעשה לפופקורן שלכם רק טוב. תחשבו על זה, לוהט לו שם בפנים ויכולים להיווצר אדים שירטיבו לנו את הפופקורן, מה שאנחנו לא כל כך רוצים שיקרה. יחד עם זאת, פעולה זו אינה חובה והפופקורן שלכם לא עתיד להיות "רטוב" גם אם לא תשאירו לו פתח לנשום.
- לנער, לנער ושוב לנער: במהלך ההכנה יש לנער מעט ובעדינות את הסיר מצד לצד. למה? מכיוון שכך אנחנו מאפשרים לכל גרעיני התירס להגיע אל תחתית הסיר, אל השמן, ולעבור את אותו התהליך כמו שאר חבריהם גרעיני התירס (:
- המלחת הפופקורן: טיפ שאינו מוכר יחסית ולמעשה הוא משדרג את כל החוויה. אל תוסיפו מלח רגיל לפופקורן, שכן הוא לא ייתפס באופן המיטבי בפופקורן ונמצא אותו בתחתית קערת ההגשה. אז מה עושים? פשוט טוחנים את המלח עד לכדי אבקה באמצעות מטחנת תבלינים או מכתש ועלי (עדיף במטחנה). באופן הזה, המלח נתפס על כל הפופקורן בצורה הרבה יותר אחידה ואין צורך "לגרד" את המלח מלמטה או להוסיף כל פעם עוד מלח מעל. את המלחת הפופקורן בדרך כלל מבצעים בסוף כשהפופקורן מוכן (מומלץ לנער את הפופקורן כמובן באיזשהו כלי מתאים). יחד עם זאת, נתקלנו במקרים מסוימים בהם ההמלחה נעשתה בהתחלה יחד עם השמן בסיר (פחות מומלץ להערכתנו).
- פופקורן בטעמים: כמעט בכל שנה יוצאים טעמי פופקורן חדשים (עולם ענק של טעמים, ממש כמו גלידות בטעמים), והנה כמה קלאסיים ומיוחדים: פופקורן פפריקה (מתוקה או חריפה), פופקורן זעתר, פופקורן עשבי תיבול, פופקורן שמן זית עם מלח ופלפל שחור, פופקורן שום (עם אבקת שום), פופקורן בתיבול כמון, פופקורן קינמון ועוד.
- פופקורן עם חמאה: אם אתם מאלו שלא מוותרים על תוספת חמאה לפופקורן שלכם, אז פשוט המיסו כ- 50 גרם חמאה מלוחה, מיזגו על הפופקורן המוכן וערבבו היטב.
- פופקורן בדבש (פופקורן מתוק): מי לא מכיר את החטיף המתוק והממכר הזה של פופקורן בקרמל. כדי להכין פופקורן בדבש כל מה שאתם צריכים זה להכין את הפופוקורן בסיר הרגיל ולהוסיף לו כ- 50 גרם חמאה מומסת עם כ- ¼ כוס דבש ומעט מלח. חשוב לערבב היטב ולהמתין מעט שיתקרר. אופציה נוספת היא להוסיף את החמאה, הדבש והמלח עם גרעיני התירס לסיר. רעיון נוסף הוא להוסיף חמאת בוטנים לדבש - יוצא מעדן!
תעבירו את הפופקורן לאריזת נייר חום ותרגישו בקולנוע
מתכון לפופקורן בסיר
המצרכים:
- כוס גרעיני תירס (שכבה אחת אחידה בתחתית הסיר, במקרה הצורך להוסיף רק חצי מהכמות ולהכין פעמיים).
- 3 כפות שמן.
- אבקת מלח לפי הטעם.
אופן ההכנה:
- לחמם היטב על אש גבוהה את השמן בסיר גבוה וכמה שיותר גדול.
- לזרוק אל השמן החם כמה גרעיני תירס ולבדוק אם השמן כבר מספיק חם (ראו טיפ מס' 3 למעלה).
- להיפטר מגרעיני התירס הבודדים שהתפוצצו ולהוסיף את גרעיני התירס אל הסיר בשכבה אחת אחידה (חשוב מאוד).
- לכסות את הסיר במכסה (או להשאיר פתח קטן לאיוורור) ולאט לאט נתחיל לשמוע את הפיצוצים של הפופקורן. שימו לב: יש לנער מדי פעם את הסיר מצד לצד (ראו טיפ מס' 6 למעלה).
- לאחר שהפיצוצים נחלשים וכבר כמעט נעלמים - יש להסיר מהאש, להעביר אל קערת הגשה גדולה, להמליח עם אבקת מלח ולנער היטב.
- עכשיו כשהבנתם איך להכין פופקורן בסיר - נשאר לכם רק לבחור באיזה סרט לצפות (:
- תיהנו ובתיאבון!
אהבתם את המדריך? היכנסו גם למדריכים הבאים:
איך מכינים קרם פטיסייר בקלי קלות: המדריך המלא
המדריך המלא: איך מכינים פירה חלבי מושלם?
איך מכינים קצפת: המדריך המלא
|