גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | בריאות | » | תזונה בחגים | » | אל תסתכלו בסופגנייה - אלא במה שבתוכה |
סופגנייה היא בהחלט אחד המאכלים עתירי הקלוריות שקיימים אצלנו. סופגנייה ממוצעת מכילה בין 400-500 קלוריות. כשחושבים על הנזק הקלורי שבסופגנייה, בד"כ חושבים על מיד על הבצק. ואכן, הבצק מכיל את מירב הקלוריות (סביב ה- 400 קלוריות בסופגנייה ממוצעת), בכל זאת מדובר בבצק שעבר טיגון עמוק וספג כמות גדולה של שמן. אך האם חשבתם איך משפיע סוג המילוי על מספר הקלוריות והשומן שבסופו של דבר תכיל הסופגנייה שבחרתם? לסוג המילוי יש חלק נכבד בחגיגה, עד כדי כך שאפילו יכול להכפיל את הערך הקלורי של הסופגנייה.
איילת גוטרמן, דיאטנית קלינית וספורט B.Sc, 20.11.2013
![]() אז אילו סופגניות אתם מעדיפים?
אילו מילויים מציעים לנו?הקונדיטוריות בימינו מציעות מגוון מילויים חדשים ומפתיעים לסופגניות ומי שמוכן "לקחת את הסיכון" הקלורי, יכול בהחלט ליהנות מעודף היצע. אם תשאלו אותי, אפשר לחלק את "אנשי הסופגניות" לשתיים: אלה שנשארים נאמנים למקור ולא מוותרים על הריבה האדומה, ואלו הסקרנים שמוכנים לנסות ולהתנסות באלטרנטיבות. כיוון שאני נמנית על הסוג הראשון ולא מוכנה לוותר על הריבה האדומה, יצאתי לבדוק מהם הטעמים הפופולאריים שנמכרים היום בקונדיטוריות, והכי חשוב - מה הערך התזונתי שלהם. כמובן שהערכים התזונתיים תלויים באיכות המרכיבים/סגנון ההכנה, ולכן יכולים להשתנות בהתאם לכך. הריבה שכולנו מכיריםהכנת הריבה נעשית על ידי בישול הפרי + הוספת סוכר בעת הבישול. הפרי בעצמו עשיר בסוכר באופן טבעי, לכן הריבה מכילה ריכוז גדול מאוד של סוכר, ללא חלבון או שומן. ב- 100 גרם ריבה יש 260 קלוריות, 1 גרם חלבון, 64 גרם פחמימות (סוכרים), 0 גרם שומן וחלבון. ריבת חלבהכנת ריבת חלב נעשית על ידי הרתחת חלב, סוכר ותמצית וניל. ריבת החלב מכילה בעיקר סוכר (בממוצע 80 אחוזים מסך המרכיבים), חלבון המגיע מבישול החלב ומעט שומן. ב- 100 גרם ריבת חלב יש 304 קלוריות, 6.5 גרם חלבון, 53 גרם פחמימות (סוכרים), 7 גרם שומן, 4.7 גרם שומן רווי. שוקולדמורכב בעיקר מהמון סוכר וחמאת קקאו. לכן, המרכיבים העיקריים בו הם סוכר ושומן. שימו לב שהשוקולד מכיל יחסית הרבה שומן רווי - שומן שעלינו להגביל את כמותו מכיוון שגורם לעליית כולסטרול בדם. ב- 100 גרם שוקולד יש 529 קלוריות, 6 גרם חלבון, 63 גרם פחמימות (סוכרים), 27 גרם שומן, 17 גרם שומן רווי. לקריאה נוספת: חלבהמורכבת מטחינת שומשום, סוכר ומעט שומן. היתרון של החלבה הוא שהיא מכילה כמות יחסית גדולה של סידן שמגיע מהשומשום. ב- 100 גרם חלבה יש 519 קלוריות, 13 גרם חלבון, 58 גרם פחמימות (סוכרים), 26 גרם שומן, 69 גרם סידן. קרם ונילמורכב מתערובת של חלב, סוכר, חלמונים ושמנת. הקרם מכיל בעיקר סוכר ושומן. ב- 100 גרם קרם וניל יש 418 קלוריות, 0 גרם חלבון, 67 גרם פחמימות (סוכרים), 16 גרם שומן, 2.9 גרם שומן רווי. לסיכוםיכול להיות שהפירוט התזונתי ישפיע על בחירתכם ויגרום לכם לשקול פעמיים אם להתנסות בטעמים חדשים, ויכול להיות שהפיתוי הוא כל כך גדול שהפעם אתם מרשים לעצמכם. בכל מקרה, לא משנה באיזה מילוי תבחרו, חשוב לזכור שסופגנייה היא מאכל שצריך לאכול במידה ובאופן מבוקר. אני לא חלילה משביתת שמחות ובכל זאת מדובר בחג החנוכה, וכן גם אני מתענגת על כל ביס וביס כשאני אוכלת סופגנייה. זכרו שמותר לאכול הכל. רק צריך להגדיר כמה, איך ומתי. ברגע שאתם בוחרים אם לאכול או לא לאכול ומבינים שמותר לכם רק במידה הנכונה ובאיזון הנכון, לא תרגישו רגשות אשמה בחג ותוכלו להגיד בכיף שקרה נס חנוכה ומחוג המשקל נשאר באותו המקום. נכתב על ידי איילת גוטרמן, דיאטנית קלינית. |
כלי התזונה והחיטוב המקיפים והאיכותיים בישראל שיסייעו לכם לקחת שליטה על התזונה שלכם
5 ימי ניסיון חינם