דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 380 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל המנה))

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
חמין של שבת קודש
חמין פשוט טעים שאתם חייבים לנסות
  • 1 מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה, מוסיפים את נתחי הבשר עם שומן הכבש וממשיכים לטגן עד להשחמה יפה.
  • 2 מוסיפים את תפוחי האדמה, הבטטה, גרגירי החומוס והשעועית לסיר.
  • 3 שוטפים היטב את החיטה והגריסים ומוסיפים לסיר.
  • 4 מוסיפים את כל התבלינים והשמן, ומערבבים היטב.
  • 5 מזלפים מעל 3 כפות סילאן, מוזגים מים רותחים עד לכיסוי כל המצרכים ומזלפים עוד כף סילאן מלמעלה.
  • 6 אופים בתנור בחום של 200 מעלות למשך שעה אחת, מנמיכים לחום של 150 מעלות עד כניסת השבת ולאחר מכן מעבירים לפלטה עד לשבת בבוקר. מתקבל חמין ביתי מושלם במרקם צ`ולנטי ממכר וטעים במיוחד!
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אני אוהבת להוסיף את השעועית כבר מבושלת (אפשר גם משימורים) - לא כל פלטת שבת חזקה מספיק ולעיתים השעועית לא מבושלת מספיק.

ציוד נדרש: סיר חמין.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון וחימום על הפלטה. יש לעשות שימוש בבשר בקר אסאדו + אוסובוקו ומח עצם (במצרכים כתוב "כתף בקר" לשם חישוב הערך התזונתי המוערך של המתכון).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.3% 17.8% 20.7% 53.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.27 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב