דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 304 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • הבשר והבצל
  • כתף בקר - 1 ק"ג
    להשתמש בבשר שריר מס` 8
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    קצוץ
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    לטיגון (או שמן קנולה)
  • הקטניות ושאר המצרכים
  • גרגירי חומוס -  כוסות - סה"כ (228 גרם)
  • שעועית לבנה -  כוסות - סה"כ (282 גרם)
  • שעועית אדומה - 1/2 כוס - סה"כ (94 גרם)
  • תפוח אדמה - 5 יחידות בינוניות - סה"כ (845 גרם)
    חתוכים לפלחים
  • סילאן טהור - 2 כפות - סה"כ (44 גרם)
  • תמר - מג`הול - 2 יחידות - סה"כ (34 גרם)
    מגולענים
  • מלח - 2 כפות גדושות
  • פלפל שחור -  כפיות שטוחות
    גרוס
  • כורכום -  כפיות שטוחות
  • פפריקה - 2 כפיות שטוחות
  • כמון - כפית שטוחה (3 גרם)
  • שום - 2 ראשים
    ראשים שלמים
  • חיטה - 2 כוסות - סה"כ (390 גרם)
  • עצמות עגל - 1-2 יחידות
  • מים לבישול - לפי הצורך
  • תוספת הביצים הקשות
  • ביצה קשה - 6 גדלים ממוצעים - סה"כ (348 גרם)
    כמה שאוהבים ושנכנס לסיר

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
חמין למתחילים
החמין הכי קל להכנה והכי טעים!, צילום: תפיקו הפקות
  • 1 להשרות במים את גרגירי החומוס והשעועית הלבנה והאדומה למשך כ- 12 שעות, לשטוף ולסנן. להרתיח כל אחד בנפרד בסיר עם מים (לא חובה, רק אם מפרידים בין כל הקטניות בתוך סיר החמין), לבשל בישול חלקי של כ- 10 דקות, לסנן ולשטוף. בנוסף, להשרות את החיטה למשך כחצי שעה, לשטוף ולסנן גם כן.
  • 2 לחמם היטב את שמן הזית בסיר גדול ורחב, להוסיף את הבצל ולטגן עד להזהבה קלה. להוסיף את קוביות הבשר ו"לסגור" אותו מכל הכיוונים.
  • 3 להוסיף לסיר את כל הקטניות, עצמות הבקר, תפוחי האדמה, הסילאן, התמרים, המים והתבלינים, ולהביא לרתיחה. להוסיף את השום והחיטה ולבשל כחצי שעה.
  • 4 לבשל את הביצים כרגיל בסיר נפרד ולאחר מכן להוסיף אותן לסיר החמין.
  • 5 להעביר לתנור בחום של 100 מעלות (תלוי בסוג התנור - חום נמוך של פלטה) או על הפלטה למשך הלילה (מדי פעם לבדוק שלא חסרים נוזלים). מתקבל חמין קל להכנה, טעים להפליא ופשוט מפנק ביום של חורף קר וגשום!
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
כמויות המרכיבים ניתנות לשינוי, וכמו כן גם המרכיבים עצמם - לפי הטעם האישי.

ציוד נדרש: סיר גדול ורחב.

הערך התזונתי לא כולל את עצמות העגל. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שימו לב: יש להשתמש בבשר שריר מס` 8 ולא בכתף בקר (כתף הבקר מופיעה במצרכים עבור חישוב ערך תזונתי מדויק יותר למתכון). מידת הכוסות של הקטניות הינה מידה לפני בישול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9% 9.2% 28.4% 53.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.11 (0.13 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב