דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

3 מנות/יחידות, 394 גרם למנה\יחידה (2 שיפודים למנה)

  • הסלמון והירקות
  • סלמון אטלנטי - 350 גרם
    ללא עור
  • תפוח אדמה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (338 גרם)
    מקולפים
  • בטטה - 1/2 יחידה בינונית - סה"כ (157 גרם)
    מקולפת
  • בצל - 1/2 יחידה בינונית - סה"כ (63 גרם)
  • שום - 6 שיניים
  • פטריות - 4.5 גדלים ממוצעים - סה"כ (113 גרם)
    4-5 פטריות
  • הרוטב
  • סילאן טהור - 4 כפות - סה"כ (88 גרם)
    טבעי
  • שום - כפית
    כתוש
  • שומשום - כף (12 גרם)
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
  • שמן זית - 1/2 כף - סה"כ (5 מ"ל)
  • הקישוט
  • פטרוזיליה - כף-קצוץ (5 גרם)
    קצוצה (או כוסברה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
שיפודי סלמון ברוטב סילאן, שום ושומשום
מנת פתיחה טעימה וגם יפה
  • 1 קולפים את הבטטה ותפוחי האדמה, חותכים לקוביות גדולות שמתאימות לשיפוד ומרככים במיקרוגל או בסיר עם מים עד לריכוך חלקי בלבד.
  • 2 חותכים את הבצל ל- 6 חלקים ואת שיני השום קולפים.
  • 3 מערבבים את מרכיבי הרוטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 4 מרטיבים במים 6 שיפודים ולאחר מכן מתחילים לשפד את את הסלמון והירקות בזהירות. מניחים אותם על גבי נייר האפייה בתבנית ומברישים היטב ברוטב.
  • 5 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 15-20 דקות, תלוי בעוצמת ובסוג התנור. מומלץ לאחר כ- 15 דקות לבדוק האם הסלמון כבר מוכן כדי שלא יתייבש. לקשט בפטרוזיליה קצוצה! מתקבלים שיפודי סלמון וירקות ברוטב מתקתק וטעים!
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: 6 שיפודי עץ.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם בישול או חימום במיקרוגל.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.8% 16% 27.2% 52%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.22 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב