דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מנת פתיחה טעימה וגם יפה

מצרכים למתכון

3 מנות/יחידות, 394 גרם למנה\יחידה (2 שיפודים למנה)

  • הסלמון והירקות
  • סלמון אטלנטי - 350 גרם
    ללא עור
  • תפוח אדמה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (338 גרם)
    מקולפים
  • בטטה - 1/2 יחידה בינונית - סה"כ (157 גרם)
    מקולפת
  • בצל - 1/2 יחידה בינונית - סה"כ (63 גרם)
  • שום - 6 שיניים
  • פטריות - 4.5 גדלים ממוצעים - סה"כ (113 גרם)
    4-5 פטריות
  • הרוטב
  • סילאן טהור - 4 כפות - סה"כ (88 גרם)
    טבעי
  • שום - כפית
    כתוש
  • שומשום - כף (12 גרם)
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
  • שמן זית - 1/2 כף - סה"כ (5 מ"ל)
  • הקישוט
  • פטרוזיליה - כף-קצוץ (5 גרם)
    קצוצה (או כוסברה)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 קולפים את הבטטה ותפוחי האדמה, חותכים לקוביות גדולות שמתאימות לשיפוד ומרככים במיקרוגל או בסיר עם מים עד לריכוך חלקי בלבד.
  • 2 חותכים את הבצל ל- 6 חלקים ואת שיני השום קולפים.
  • 3 מערבבים את מרכיבי הרוטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 4 מרטיבים במים 6 שיפודים ולאחר מכן מתחילים לשפד את את הסלמון והירקות בזהירות. מניחים אותם על גבי נייר האפייה בתבנית ומברישים היטב ברוטב.
  • 5 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 15-20 דקות, תלוי בעוצמת ובסוג התנור. מומלץ לאחר כ- 15 דקות לבדוק האם הסלמון כבר מוכן כדי שלא יתייבש. לקשט בפטרוזיליה קצוצה! מתקבלים שיפודי סלמון וירקות ברוטב מתקתק וטעים!
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: 6 שיפודי עץ.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם בישול או חימום במיקרוגל.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של דר!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)541137
חלבונים (גרם)32.07 8.15
פחמימות (גרם)6216
מתוכן סוכרים (גרם)23.23 5.9
שומנים (גרם)18.88 4.8
מתוכם שומן רווי (גרם)3.6 0.92
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)73.5 18.67
נתרן (מ"ג)401.74102.05
סיבים תזונתיים (גרם)5.62 1.43
מים (גרם)265.867.52
ויטמין A (מק"ג)417.57106.07
ויטמין B (מ"ג)19.144.86
ויטמין B1 (מ"ג)0.610.16
ויטמין B2 (מ"ג)0.340.09
ויטמין B3 (מ"ג)13.083.32
ויטמין B5 (מ"ג)3.590.91
ויטמין B6 (מ"ג)1.450.37
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)65.8416.72
ויטמין B12 (מק"ג)3.270.83
ויטמין C (מ"ג)35.318.97
ויטמין D (מק"ג)0.20.05
ויטמין E (מ"ג)0.570.14
ויטמין K (מק"ג)29.157.4
סידן (מ"ג)78.519.94
ברזל (מ"ג)2.250.57
מגנזיום (מ"ג)84.2721.41
זרחן (מ"ג)432.9109.97
אבץ (מ"ג)1.510.38
אשלגן (מ"ג)1,251317.88
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)6.371.62
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.150.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.970.25
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)6.151.56
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.40.61

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.8% 16% 27.2% 52%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.22 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.