דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 190 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
חורשט חבושים ושזיפים
חורשט מיוחד וטעים מהמטבח הפרסי
  • 1 מניחים את קוביות הבשר בסיר עם מים, מביאים לרתיחה ולאחר כ- 4 דקות מסננים (פעולה זו נועדה בכדי להסיר את כל הליכלוך מהבשר).
  • 2 מטגנים בסיר את הבצל בשמן עד להזהבה, מוסיפים את קוביות הבשר והתבלינים, ומטגנים יחד עד ל"סגירת הבשר". מוסיפים לסיר כליטר מים רותחים ומרתיחים למשך כחצי שעה (במהלך הבישול לראות אם יש צורך להוסיף עוד מים).
  • 3 מטגנים קלות במחבת בשמן את החבושים על קליפתם (אפשר גם לוותר על השלב הזה).
  • 4 מוסיפים לסיר את החבושים, השזיפים, המשמשים ורסק העגבניות, וממשיכים לבשל למשך כשעתיים וחצי או עד שהבשר הופך להיות רך ונימוח. כרבע שעה לפני סוף הבישול טועמים, מתקנים תיבול לפי הטעם ומגישים חורשט פרסי מיוחד עם חבושים ושזיפים על מצע של אורז לבן חם מהסיר!
  • 5 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.8% 15.7% 30.4% 48.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.22 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב