דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חורשט חבושים ושזיפים
חורשט חבושים ושזיפים
חורשט חבושים ושזיפים
חורשט מיוחד וטעים מהמטבח הפרסי

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 190 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מניחים את קוביות הבשר בסיר עם מים, מביאים לרתיחה ולאחר כ- 4 דקות מסננים (פעולה זו נועדה בכדי להסיר את כל הליכלוך מהבשר).
  • 2 מטגנים בסיר את הבצל בשמן עד להזהבה, מוסיפים את קוביות הבשר והתבלינים, ומטגנים יחד עד ל"סגירת הבשר". מוסיפים לסיר כליטר מים רותחים ומרתיחים למשך כחצי שעה (במהלך הבישול לראות אם יש צורך להוסיף עוד מים).
  • 3 מטגנים קלות במחבת בשמן את החבושים על קליפתם (אפשר גם לוותר על השלב הזה).
  • 4 מוסיפים לסיר את החבושים, השזיפים, המשמשים ורסק העגבניות, וממשיכים לבשל למשך כשעתיים וחצי או עד שהבשר הופך להיות רך ונימוח. כרבע שעה לפני סוף הבישול טועמים, מתקנים תיבול לפי הטעם ומגישים חורשט פרסי מיוחד עם חבושים ושזיפים על מצע של אורז לבן חם מהסיר!
  • 5 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של דיאנה!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)318168
חלבונים (גרם)21.88 11.53
פחמימות (גרם)3518
מתוכן סוכרים (גרם)17.89 9.43
שומנים (גרם)11.28 5.95
מתוכם שומן רווי (גרם)1.9 1
כולסטרול (מ"ג)77.5 40.84
נתרן (מ"ג)174.4991.96
סיבים תזונתיים (גרם)4.17 2.2
מים (גרם)111.2858.65
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)55.5829.29
ויטמין B (מ"ג)8.694.58
ויטמין B1 (מ"ג)0.070.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.270.14
ויטמין B3 (מ"ג)6.973.67
ויטמין B5 (מ"ג)1.020.54
ויטמין B6 (מ"ג)0.340.18
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)20.9911.06
ויטמין B12 (מק"ג)1.010.53
ויטמין C (מ"ג)9.935.23
ויטמין E (מ"ג)10.52
ויטמין K (מק"ג)13.747.24
סידן (מ"ג)54.5928.77
ברזל (מ"ג)2.271.19
מגנזיום (מ"ג)39.2120.67
זרחן (מ"ג)190.21100.24
אבץ (מ"ג)4.462.35
אשלגן (מ"ג)681.8359.32
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.490.26
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.40.21
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.550.82
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.340.71

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.8% 15.7% 30.4% 48.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.22 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.