דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 648 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • בטטה - 8 יחידות בינוניות - סה"כ (2.5 ק"ג)
    חצויות לשניים לאורך
  • שמן זית - 1/3 כוס - סה"כ (79 מ"ל)
    איכותי
  • מלח גס - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    גרוס

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
בטטות חצויות בתנור
התוספת הכי טעימה בארוחה שסתם כיף גם לנשנש
  • 1 לקלף את הבטטות ולחצות כל אחת מהן לשני חצאים (בטטות קטנות-בינוניות).
  • 2 בתוך תבנית גדולה ושטוחה לפזר מעט מהמלח הגס (לפי הטעם) ולמרוח מעט משמן הזית.
  • 3 להניח את הבטטות בסיר כשהחלק המעוגל כלפי מעלה.
  • 4 לחמם את התנור מראש לחום של 250 מעלות. למרוח על הבטטות בעזרת מברשת את שמן הזית הנותר ולפזר מלמעלה את המלח הגס הנותר והפלפל השחור הגרוס לפי הטעם.
  • 5 לאפות את הבטטות בתנור החם כשהתבנית מכוסה למשך כ- 40 דקות, להסיר את הכיסוי ולהמשיך לאפות למשך כ- 10 דקות נוספות או עד לדרגת הצלייה שאתם אוהבים. להוציא מהתנור וליהנות מחצאי בטטות צלויות בתנור שתמיד באות בטוב!
  • 6 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. זמן ההכנה כולל את זמן האפייה בתנור.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.2% 12.4% 5.6% 71.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.18 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב