דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
התוספת הכי טעימה בארוחה שסתם כיף גם לנשנש

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 648 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • בטטה - 8 יחידות בינוניות - סה"כ (2.5 ק"ג)
    חצויות לשניים לאורך
  • שמן זית - 1/3 כוס - סה"כ (79 מ"ל)
    איכותי
  • מלח גס - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    גרוס
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לקלף את הבטטות ולחצות כל אחת מהן לשני חצאים (בטטות קטנות-בינוניות).
  • 2 בתוך תבנית גדולה ושטוחה לפזר מעט מהמלח הגס (לפי הטעם) ולמרוח מעט משמן הזית.
  • 3 להניח את הבטטות בסיר כשהחלק המעוגל כלפי מעלה.
  • 4 לחמם את התנור מראש לחום של 250 מעלות. למרוח על הבטטות בעזרת מברשת את שמן הזית הנותר ולפזר מלמעלה את המלח הגס הנותר והפלפל השחור הגרוס לפי הטעם.
  • 5 לאפות את הבטטות בתנור החם כשהתבנית מכוסה למשך כ- 40 דקות, להסיר את הכיסוי ולהמשיך לאפות למשך כ- 10 דקות נוספות או עד לדרגת הצלייה שאתם אוהבים. להוציא מהתנור וליהנות מחצאי בטטות צלויות בתנור שתמיד באות בטוב!
  • 6 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. זמן ההכנה כולל את זמן האפייה בתנור.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של שירה!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)64099
חלבונים (גרם)8.6 1.33
פחמימות (גרם)11117
מתוכן סוכרים (גרם)35.93 5.55
שומנים (גרם)19.1 2.95
מתוכם שומן רווי (גרם)2.97 0.46
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.10.02
נתרן (מ"ג)851.63131.48
סיבים תזונתיים (גרם)15.72 2.43
מים (גרם)501.7777.46
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)4,927760.58
ויטמין B (מ"ג)8.731.35
ויטמין B1 (מ"ג)0.350.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.290.05
ויטמין B3 (מ"ג)3.370.52
ויטמין B5 (מ"ג)3.640.56
ויטמין B6 (מ"ג)1.030.16
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)37.595.8
ויטמין C (מ"ג)80.1812.38
ויטמין E (מ"ג)5.890.91
ויטמין K (מק"ג)13.562.09
סידן (מ"ג)170.1126.26
ברזל (מ"ג)4.580.71
מגנזיום (מ"ג)113.1717.47
זרחן (מ"ג)200.7530.99
אבץ (מ"ג)1.260.19
אשלגן (מ"ג)1,443222.76
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.380.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.380.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.2% 12.4% 5.6% 71.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.18 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.