דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 141 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
טארט פיסטוק וקרמו שוקולד לבן
אוהבים פיסטוק? הקינוח הזה בשבילכם!
  • הכנת הבצק הפריך:
  • 1 לעבד את הקמח והחמאה במיקסר עם וו גיטרה עד שנגיע למרקם חול. להוסיף את אבקת הסוכר ואבקת השקדים והמלח.
  • 2 לאחר עיבוד קצר להוסיף את הביצים וגרידת הלימון, ולעבד עד שמתקבל בצק (לא לדאוג, זה לוקח כ- 2-3 דקות). לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולתת לו מנוחה של כ- 20 דקות במקרר.
  • 3 לאחר כ- 20 דקות לקמח משטח עבודה, לרדד את הבצק ולהניח אותו ברינג בקוטר 16 ס"מ. להכניס את הרינג לאפייה עיוורת בחום של 160 מעלות למשך כ- 20 דקות (אפייה עיוורת זו אפייה עם משקולת של חומוס או שעועית על הקלתית כדי למנוע מהבצק להתנפח במהלך האפייה וכך מסייעים לבצק לשמור על הצורה שלו). לאחר כ- 20 דקות להסיר את המשקולת ולאפות כ- 5 דקות נוספות. להוציא מתנור ולקרר (לא לכבות את התנור).
  • הכנת קרם השקדים-פיסטוק:
  • 1 במיקסר עם וו גיטרה לערבב את אבקת הסוכר, אבקת השקדים והחמאה עד למרקם אחיד.
  • 2 להוסיף את הביצים, לערבב עד לקבלת תערובת אחידה ולהוסיף את מחית הפיסטוק.
  • 3 למרוח את התערובת על הקלתית ולאפות בתנור החם במשך כ- 8 דקות עד שהקרם נאפה.
  • הכנת קרמו השוקולד הלבן:
  • 1 להשרות את הג`לטין עם המים.
  • 2 להביא לרתיחה בסיר את החלב והשמנת ביחד עם סירופ הגלוקוזה.
  • 3 במקביל לערבב (לא להקציף!) בקערה את החלמונים עם הסוכר.
  • 4 להשוות טמפרטורות: להוסיף מצקת קטנה מהנוזל הרותח לחלמונים ולערבב. להעביר את כל התערובת חזרה לסיר ולערבב עד אשר המסה הופכת להיות צמיגית (אם אתם עובדים עם מדחום מגיעים לטמפרטורה של 82-84 מעלות - בעצם אנחנו מכינים קרם אנגלז).
  • 5 כשהתערובת מסמיכה מעט להעביר אותה על השוקולד הלבן ולערבב עם בלנדר מוט על מנת להגיע לתערובת אחידה.
  • 6 לחמם מעט את תערובת הג`לטין במיקרוגל (10 שניות, לא יותר) ולהוסיף אותה לתערובת של השוקולד הלבן. להעביר את המסה המוכנה מעל לטראט האפוי שלנו ולצנן כשעתיים לפני הגשה.
  • 7 לקשט את הפיסטוקים בקצוות הטארט. מתקבל טארט פיסטוקים ושוקולד לבן מושלם!
  • 8 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: אני אוהבת להכין טארטים ברינג בקוטר 16 ס"מ (ניתן להכפיל את הכמויות לרינג בקוטר 22 ס"מ), משקל מטבח.

הערך התזונתי לא כולל את הגלוקוזה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.7% 37.9% 11.3% 48.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.64 (0.67 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב