דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 81 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת תפוחים ופירורים
קינוח תפוחים טעים במיוחד
  • הכנת המלית (רצוי להתחיל מהמלית ולתת לה להתקרר):
  • 1 מקלפים את תפוחי העץ וחותכים אותם לקוביות דקות וארוכות (אפשר גם אחרת).
  • 2 מחממים את המחבת, מניחים בתוכה את כל מרכיבי המלית ומערבבים כ- 3 דקות.
  • 3 מסירים מהאש ומניחים בצד לצינון.
  • הכנת הבצק:
  • 1 בקערה קטנה מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והסוכר.
  • 2 מוסיפים את החמאה והחלמון, ומערבבים עד שנוצר בצק פירורים. מוציאים בערך כוס מהתערובת שבקערה ומכניסים למקרר. ליתר הפירורים שנותרו מוסיפים את מיץ התפוזים ומערבבים ליצירת בצק נעים.
  • 3 משטחים את הבצק על גבי תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ, ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך כ- 15 דקות או עד להזהבה מלמעלה.
  • 4 מוציאים מהתנור, מניחים מעל את מלית התפוחים, מפזרים מעל הכל את הפירורים שהכנסנו למקרר ואופים שוב לכ- 10 דקות או עד שהפירורים מזהיבים. מקררים וזוללים (זה טעים גם חם אך מתפורר).
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.7% 25.8% 5.6% 64.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.37 (0.39 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב