דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 120 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
גאלט עלי סלק, גבינת עיזים ועגבניות שרי
גאלט מלוח מפנק וטעים, צילום: איתן וקסמן
  • הכנת הבצק:
  • 1 במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים את הקמחים, המלח, האורגנו, הסוכר ושמן הקוקוס באמצעות פולסים קצרים עד למראה של פירורים בקמח.
  • 2 מוסיפים את חומץ התפוחים, הביצה ובהדרגה את המים, ממשיכים עם פולסים נוספים קצרים, עד ליצירת בצק פירורי. חשוב לא לעבד יתר על המידה.
  • 3 מעבירים את הבצק לניילון נצמד, עוטפים ויוצרים דסקית עגולה.
  • 4 מניחים את הבצק במקרר לשעה.
  • הכנת המילוי והגאלט:
  • 1 מחממים במחבת גדולה את שמן הקוקוס, מוסיפים את הבצל ומאדים עד שהופך לשקוף. מוסיפים את השום, עלי הזעתר ועלי הסלק (החלק הירוק בלבד, חתוכים לרצועות), המלח והפלפל השחור. מאדים כ- 2 דקות נוספות, מסירים מהאש ומניחים בצד שהתערובת תתקרר.
  • 2 מוציאים את הבצק מהמקרר ומחממים את התנור מראש לחום של 200 מעלות.
  • 3 מקמחים מעט נייר אפייה (בגודל של תבנית תנור גדולה), מניחים את הבצק ומרדדים לעיגול בקוטר של 30 ס"מ. הבצק לא צריך להיות דק מדי.
  • 4 באמצעות כף מפזרים את המילוי ממרכז הבצק החוצה ומשאירים שוליים של 3 ס"מ. מקפלים את שולי הבצק פנימה, כך שיכסו מעט את המלית.
  • 5 מעבירים בזהירות את נייר האפייה עם הגאלט לתבנית גדולה ושטוחה, מפזרים את גבינת העיזים המגורדת על המאפה ומקשטים בעגבניות השרי, עלי הזעתר ומעט שמן זית.
  • 6 מברישים את הבצק במעט שמן זית ואופים במשך כ- 20-25 דקות, עד שהמאפה ועגבניות השרי משחימים. נותנים לגאלט להתקרר כ- 5 דקות ומגישים.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
לגרסא עם גלוטן ניתן להחליף את סך הקמחים בקמח כוסמין.

ציוד נדרש: מעבד מזון.

הערך התזונתי לא כולל את עלי הזעתר הטריים. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. המתכון באדיבות "שולחן אינטגרטיבי" ונכתב בשיתוף פעולה על ידי אפרת פטל, שירלי בן דוד, מיכל נשיא ועופרית ברנע, יועצות תזונה אינטגרטיבית.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.3% 26.5% 14.6% 53.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.39 (0.42 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב