דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

11 מנות/יחידות, 180 גרם למנה\יחידה (10-12 סמבוסקים (תלוי בגודל))

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סמבוסק טונה ביתי
סמבוסק טונה מפנק וטעים
  • 1 מתחילים עם הכנת המלית: שולקים את הביצים ותפוחי האדמה, מקלפים וחותכים לקוביות קטנות.
  • 2 מטגנים במחבת את הבצל בשמן עד להזהבה, מוסיפים את רסק העגבניות, המלח, הפלפל השחור, האריסה והטונה. מערבבים הכל יחד עם הביצים, תפוחי האדמה והזיתים השחורים הקצוצים.
  • 3 ממשיכים עם הכנת הבצק: לשים את כל מרכיבי הבצק במשך כ- 10 דקות עד לקבלת בצק, ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
  • 4 מחלקים את הבצק ל- 10-12 כדורים שווים, כל כדור פותחים לפיתה, מניחים מעל חצי ממנה ממלית הטונה, סוגרים לצורת ירח ומניחים על נייר אפייה.
  • 5 מתפיחים את הפיתות למשך כחצי שעה, ובינתיים מחממים את התנור לחום של 230 מעלות עם תבנית תנור הפוכה בתוכה (או אבן פיצה).
  • 6 לאחר שהסמבוסקים תפחו והתנור התחמם, מעבירים אותם עם נייר האפייה לתבנית החמה ואופים במשך כ- 10 דקות. מתקבל סמבוסק טונה ביתי טעים במיוחד!
  • 7 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם בישול וטיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.6% 13.7% 19% 65.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.16 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב