דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 476 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סלט "ירקות עייפים"
סלט שהוא וואו ובקלי קלות
  • 1 בתבנית מרופדת בנייר אפייה מסדרים את עיגולים הקישואים, פרחי הכרובית (שחולטים במים רותחים לפני) ועגבניות השרי החצויות. מזלפים מעל הירקות את שמן הזית, המלח הגס, הפלפל השחור הגרוס ומעט עלי תבלין (השתמשתי בתימין), ואופים את הירקות בחום של 180 מעלות במצב טורבו עד שכמעט מוכנים.
  • 2 כשהירקות בתנור מתבלים את גרגירי החומוס בתבלינים ובסילאן, ואופים גם
  • אותם יחד עם הירקות למשך כרבע שעה (אפשר גם להקפיץ במחבת כ- 5 דקות).
  • 3 קוצצים את עלי הבייבי ומערבבים עם מיץ הלימון.
  • 4 מצלחתים את הסלט בשכבות: מזלפים טחינה ומניחים את הקישואים, גרגירי החומוס, עלי הבייבי, הכרובית וכן הלאה. מזלפים בין לבין טחינה ולסיום מניחים רבעי ביצים קשות או שמגרדים אותן מעל הסלט. מתענגים על סלט שהוא ארוחה שלמה, בריאה, מזינה, משביעה וטעימה.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להכין טחינה ביתית מ- 1/4 כוס טחינה גולמית, 1/4 כוס מים קרים, 1/4 כפית מלח, כף מיץ לימון ושום כתוש.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
16.8% 15% 19.4% 48.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.22 (0.29 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב