דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 132 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
חלה מתוקה לראש השנה
החלה שלכם לערב ראש השנה
  • 1 בקערת המיקסר לערבב את הקמח, השמרים והסוכר, להוסיף את הנוזלים בהדרגה (המים והשמן) וללוש במשך כ- 9 דקות רצופות. לאחר מכן, להוסיף את המלח וללוש עוד כדקה, לסיים את הלישה, להוציא את הבצק על משטח משומן וללוש ביד עוד כדקה בידיים משומנות.
  • 2 להתפיח את הבצק כשעה או עד להכפלת הנפח.
  • 3 לקרוץ כדורים מהבצק (כל כדור במשקל 100 גרם), לגלגל ולקלוע צמות (בצמות שקלעתי חילקתי כל כדור ל- 3 רצועות). לסדר את החלות בתבנית עגולה (אני סידרתי בתבנית כדורי בצק עגולים וביניהם את החלות הקטנות שיצרתי). אגב, אם יש לכם כלי לסופלה אז בהגשה תניחו אותו במרכז ותמלאו אותו בדבש).
  • 4 להתפיח שוב בתבנית במשך כ- 20-30 דקות, למרוח את הביצה הטרופה והמהולה בסילאן, לפזר את השקדים הפרוסים (זה מוסיף המון) ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות טורבו למשך כ- 15-17 דקות או עד להשחמה (תלוי בסוג התנור ובגודל התבנית).
  • 5 כשהחלה מוכנה להוציא אותה מהתנור ולהבריש אותה בסירופ הדבש (לערבב היטב את הדבש עם המים הרותחים קודם לכן). אני גם זיגגתי מעל מעט דבש - יוצאת חלה מתוקה לראש השנה שהיא פשוט משתלבת נהדר בשולחן החג!
  • 6 שנה טובה ומתוקה חיוך

ציוד נדרש: תבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.8% 11.7% 11.1% 76.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.13 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב