דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חלה מתוקה לראש השנה
חלה מתוקה לראש השנה
החלה שלכם לערב ראש השנה

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 132 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בקערת המיקסר לערבב את הקמח, השמרים והסוכר, להוסיף את הנוזלים בהדרגה (המים והשמן) וללוש במשך כ- 9 דקות רצופות. לאחר מכן, להוסיף את המלח וללוש עוד כדקה, לסיים את הלישה, להוציא את הבצק על משטח משומן וללוש ביד עוד כדקה בידיים משומנות.
  • 2 להתפיח את הבצק כשעה או עד להכפלת הנפח.
  • 3 לקרוץ כדורים מהבצק (כל כדור במשקל 100 גרם), לגלגל ולקלוע צמות (בצמות שקלעתי חילקתי כל כדור ל- 3 רצועות). לסדר את החלות בתבנית עגולה (אני סידרתי בתבנית כדורי בצק עגולים וביניהם את החלות הקטנות שיצרתי). אגב, אם יש לכם כלי לסופלה אז בהגשה תניחו אותו במרכז ותמלאו אותו בדבש).
  • 4 להתפיח שוב בתבנית במשך כ- 20-30 דקות, למרוח את הביצה הטרופה והמהולה בסילאן, לפזר את השקדים הפרוסים (זה מוסיף המון) ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות טורבו למשך כ- 15-17 דקות או עד להשחמה (תלוי בסוג התנור ובגודל התבנית).
  • 5 כשהחלה מוכנה להוציא אותה מהתנור ולהבריש אותה בסירופ הדבש (לערבב היטב את הדבש עם המים הרותחים קודם לכן). אני גם זיגגתי מעל מעט דבש - יוצאת חלה מתוקה לראש השנה שהיא פשוט משתלבת נהדר בשולחן החג!
  • 6 שנה טובה ומתוקה חיוך

ציוד נדרש: תבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של בת חן!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)346263
חלבונים (גרם)8.38 6.37
פחמימות (גרם)5844
מתוכן סוכרים (גרם)9.79 7.45
שומנים (גרם)8.84 6.72
מתוכם שומן רווי (גרם)0.74 0.56
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)15.81 12.02
נתרן (מ"ג)425.74323.76
סיבים תזונתיים (גרם)0.61 0.46
מים (גרם)46.1735.11
ויטמין A (מק"ג)6.85.17
ויטמין B (מ"ג)0.570.43
ויטמין B1 (מ"ג)0.280.21
ויטמין B2 (מ"ג)0.180.14
ויטמין B3 (מ"ג)0.010
ויטמין B5 (מ"ג)0.070.05
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)27.0520.57
ויטמין B12 (מק"ג)0.040.03
ויטמין C (מ"ג)3.762.86
ויטמין D (מק"ג)0.090.07
ויטמין E (מ"ג)0.040.03
ויטמין K (מק"ג)0.010.01
סידן (מ"ג)55.3942.12
ברזל (מ"ג)1.91.45
מגנזיום (מ"ג)10.76
זרחן (מ"ג)67.951.63
אבץ (מ"ג)0.070.05
אשלגן (מ"ג)7.515.71
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.080.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.070.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.160.12
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.140.11

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.8% 11.7% 11.1% 76.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.13 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.