דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חלה טעימה שמתאימה לכל שבת וגם לחג

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 78 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לחמם את התנור מראש לחום של 200 מעלות ולשמן תבנית קוגלהוף.
  • 2 לערבל במיקסר עם וו לישה את כל מצרכי הבצק (מלבד המים והמלח), להוסיף את המים בהדרגה ולאחר שמתגבש בצק להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש מעט (סך הכל כ- 10 דקות של לישה).
  • 3 להניח את הבצק בקערה מקומחת, לעטוף את הקערה בניילון נצמד ולהתפיח כשעה עד להכפלת הנפח (התפחה כפולה).
  • 4 לחלק את הבצק לשני חלקים שווים בגודלם, לגלגל כל חלק בצק לגליל, להצמיד את שתי הקצוות ולכרוך את שני הגלילים זה בזה ליצירת חלה.
  • 5 להניח את החלה בתבנית המשומנת ולהתפיח מכוסה למשך כחצי שעה נוספת.
  • 6 למרוח את החלה בביצה (מהולה בכף מים), לפזר מעל את הציפויים ולאפות במשך כ- 30-40 דקות עד להזהבה. להוציא את החלה מהתנור ובעודה חמה להבריש בסילאן המהול בכף המים והמחומם במיקרוגל. מתקבלת חלת תלישה מושלמת לראש השנה!
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית קוגלהוף.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של חיה אילונה דר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)227290
חלבונים (גרם)5.06 6.47
פחמימות (גרם)3241
מתוכן סוכרים (גרם)6.93 8.86
שומנים (גרם)10.16 12.98
מתוכם שומן רווי (גרם)1.08 1.38
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)40.22 51.4
נתרן (מ"ג)65.5583.77
סיבים תזונתיים (גרם)3.02 3.85
מים (גרם)22.5628.83
ויטמין A (מק"ג)15.4219.71
ויטמין B (מ"ג)0.310.4
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.06
ויטמין B3 (מ"ג)0.080.1
ויטמין B5 (מ"ג)0.140.18
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)5.537.06
ויטמין B12 (מק"ג)0.080.1
ויטמין C (מ"ג)0.250.32
ויטמין D (מק"ג)0.210.27
ויטמין E (מ"ג)0.110.14
ויטמין K (מק"ג)0.210.27
סידן (מ"ג)14.4418.46
ברזל (מ"ג)0.360.46
מגנזיום (מ"ג)3.224.11
זרחן (מ"ג)24.7131.58
אבץ (מ"ג)0.150.19
אשלגן (מ"ג)53.4368.28
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.190.25
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.160.21
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.450.58
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.420.53

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6% 20.2% 10.1% 63.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.27 (0.3 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.