דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

28 מנות/יחידות, 45 גרם למנה\יחידה (25-30 דונאטס (תלוי בגודל))

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
דונאטס ביתי
הדונאטס הכי טעימים שתאכלו
  • 1 מוסיפים לקערת המיקסר את החלב והשמרים, מערבבים מעט, מוסיפים את הביצים והסוכר, מערבבים שוב ואז מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח, גרידת התפוז והשמן.
  • 2 לשים במיקסר עם וו לישה למשך כ- 8 דקות, לאחר מכן מוסיפים את החמאה הרכה ולשים במשך עוד כ- 5 דקות עד לקבלת בצק אחיד. מכסים את הקערה ומניחים להתפחה של כשעה.
  • 3 מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי של 1 ס"מ. בעזרת חותכן קורצים עיגולים (אני הכנתי עם חותכן מיוחד לדונאטס - אפשר גם עם חותכן עגול רגיל בקוטר 8 ס"מ ועוד חותכן קטן בקוטר 2 וחצי ס"מ).
  • 4 מסדרים על נייר אפייה את כל הדונאטס ומתפיחים למשך כחצי שעה נוספת.
  • 5 מחממים את השמן בסיר רחב (ראו מידע נוסף בנוגע לכמות השמן) עד לחום של 160 מעלות (חשוב שהחום לא יהיה גבוה יותר, אחרת הדונאטס יישרפו מהר מבחוץ ומבפנים יישאר בצקי).
  • 6 מטגנים את הדונאטס משני הצדדים עד להזהבה ומעבירים לקערת סוכר דק דק לציפוי מושלם (אפשרי גם סוכר רגיל או אבקת סוכר, אפשר גם לטבול בממרח שוקולד, סוכריות או כל מה שרוצים).
  • 7 מתקבל דונאטס חלומי - חג חנוכה שמח וטעים!
  • 8 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מיקסר עם וו לישה, מד טמפרטורה.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בדונאטס לאחר הטיגון. יש לטגן בכמות שמן לטיגון עמוק לפי הצורך.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.5% 22.5% 9.4% 67.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.29 (0.29 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב