דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 292 גרם למנה\יחידה (כ- 2 מיני שיפודים למנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
שיפודי פרגיות בתנור
מיני שיפודי פרגית שיכולים להתאים כפתיח לארוחה
  • 1 לערבב יחד את כל מרכיבי המרינדה, להוסיף את קוביות הפרגית, להניח מעל את פרוסות הלימון ולהשרות במקרר לספיגת הטעמים (כמה שיותר - יותר טוב).
  • 2 להשרות את שיפודי העץ הקטנים במים למשך כחצי שעה על מנת שלא יישרפו בתנור (חשוב).
  • 3 להכנת השיפודים: קוביית פרגית, שאלוט, קוביית פרגית, עגבניית שרי (כל אחד לפי העדפתו).
  • 4 להניח את השיפודים על רשת הנמצאת מעל תבנית תנור עם נייר אפייה.
  • 5 להוסיף את פלחי הלימון בסמוך לפרגיות ולמרוח עם מברשת את הפרגיות עם המרינדה (רק מעט, צריך את המרינדה להמשך).
  • 6 להכניס את שיפודי הפרגיות לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות, לאחר כ- 15 דקות להוציא מהתנור, למרוח בשנית את כל המרינדה שנותרה על שני צדדי השיפודים ולהחזיר לתנור.
  • 7 להוציא מהתנור כאשר השיפודים שחומים ויפים, לזגג מעליהם את כל הרוטב הסמיך שזלג במהלך הצלייה מהשיפודים אל נייר האפייה בתבנית וכמובן לא לשכוח את הלימונים המטורפים. אתם הולכים לאמץ מתכון לשיפודי פרגיות בתנור זה לשנים רבות - באחריות!
  • 8 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: שיפודי במבוק קטנים לברביקיו (אפשר גם ענפי רוזמרין, לא חובה). ניתן לצלות גם על האש כמובן.

זמן ההכנה לא כולל את זמן השרית הפרגיות במקרר. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. הרוטב עסיסי עם טעמים עזים וממכרים, ופלחי הלימון... כמה שיותר - יותר טוב. ההכנה פשוטה וקלה, והכי כיף שאין צורך לעמוד ולטגן: מסדרים יפה על הרשת וקדימה לתנור!

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2% 20.8% 44.2% 33%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.27 (0.28 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב