מצרכים למתכון
40 מנות/יחידות, 48 גרם למנה\יחידה (4 חלות בינוניות, כ- 10 פרוסות מכל חלה)
אופן הכנת המתכון
- אחרסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
חלה קלועה מושלמת לשבת
- 1 ללוש יחד את כל מרכיבי הבצק במיקסר עם וו לישה (או ידנית) למשך 10 דקות בדיוק (!) חשוב מאוד לא לוותר על אף דקת לישה.
- 2 לכסות את הבצק עם מגבת ולהתפיח למשך כשעה וחצי-שעתיים עד להכפלת הנפח.
- 3 לחלק את הבצק ל- 4 כדורים שווים (סה"כ 4 חלות בינוניות). כל כדור לחלק ל- 5 חלקים שווים, ליצור מהם גלילים ארוכים וליצור צורה של חלה (ראו הוראות בהמשך).
- 4 לכסות את החלות המעוצבות במגבת להתפחה שנייה של כ- 20 דקות.
- 5 להבריש את החלות בביצה הטרופה, לפזר את השומשום (או התוספות הנוספות שאוהבים) ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 175 מעלות למשך כ- 25 דקות או עד להזהבה ושהתחתית מעט קשה (מה שאומר שהבפנים של החלה מוכן).
- 6 בתיאבון
- הוראות קליעת החלות:
- 1 למספר את הרצועות של כל חלה: הכי ימנית רצועה מס` 1 והכי שמאלית רצועה מס` 5.
- 2 הכלל הוא כזה: לוקחים את רצועה מס` 1, שמים על רצועה מס` 4, לוקחים את רצועה מס` 5, שמים על רצועה מס` 3, לוקחים את רצועה מס` 4 ושמים על רצועה מס` 3 (זאת שכרגע העברנו).
- 3 זהו - חוזרים בדיוק על שלושת השלבים האלה בכל פעם, עד שהחלה המהממת שלנו מוכנה!
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
0.7% |
13.3% |
13.1% |
72.9% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב