דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 384 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • שוק עוף - 11 גדלים ממוצעים - חלקים אכילים - סה"כ (880 גרם)
    10-12 שוקיים
  • בצל - 5 יחידות בינוניות - סה"כ (625 גרם)
    פרוסים לירחים
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    לטיגון
  • סילאן טהור - 4 כפות - סה"כ (88 גרם)
    אפשר גם פחות
  • מלח -  כפיות שטוחות
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
  • פפריקה - כף שטוחה
  • כמון - כפית שטוחה (3 גרם)
  • בטטה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (626 גרם)
    חתוכות למקלות

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
תבשיל שוקי עוף בתוספת בצלים ובטטות בסילאן
מנת עוף חגיגית וטעימה
  • 1 בסיר סוטאז` רחב מטגנים את הבצלים בשמן בסבלנות רבה עד להשחמה.
  • 2 מוסיפים את שוקי העוף וצורבים אותן מכל הצדדים עד שגם הן משחימות.
  • 3 מוסיפים מעל את הסילאן והתבלינים, ומערבבים הכל.
  • 4 מסדרים בין השוקיים את מקלות הבטטות, מכסים במים, מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים על להבה נמוכה למשך כשעה.
  • 5 תוך כדי הבישול יש לשים לב שהמים לא נגמרים בסיר, ובמידה וכן מוסיפים כ- 1/2 כוס. בנוסף, לא חובה אך תמיד מוסיף בתבשילים - מסירים את המכסה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 250 מעלות למשך כ- 5-10 דקות כדי שישחים מעט מלמעלה.
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר סוטאז` רחב.

במתכון כתוב בשוקי העוף "חלקים אכילים בלבד" רק לשם חישוב הערך התזונתי. יש לעשות שימוש בשוקי עוף רגילים. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.3% 20.7% 39.7% 35.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.29 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב