דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 319 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
מאפה כשר לפסח עם שכבות חצילים ובשר טחון
שילוב בין מוסקה ללזניה
  • 1 הכנת החצילים: פורסים את החצילים לאורך. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את פרוסות החציל עד להזהבה. מוציאים ומניחים על נייר סופג.
  • 2 הכנת רוטב העגבניות: מחממים את השמן בסיר ומטגנים קלות את השום, מוסיפים את העגבניה ומאדים כ- 5 דקות. מוסיפים לסיר את רסק העגבניות, המלח, הפלפל השחור, הפפריקה והסוכר, ומטגנים כדקה. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 3 דקות.
  • 3 הכנת תערובת הבשר: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה. מוסיפים את העגבניה ומאדים כ- 5 דקות. מוסיפים את הבשר הטחון, המלח, הפלפל השחור והפפריקה, ומטגנים תוך כדי ערבוב למשך כ- 10 דקות עד שהבשר משנה את צבעו והתערובת פירורית. מסירים מהאש ומצננים קלות.
  • 4 לוקחים את המצות ומרטיבים קלות במי ברז. מרפדים תבנית בגודל 20X30 בשכבת מצות (2 מצות). יוצקים על שכבת המצות 1/3 מכמות רוטב העגבניות, מניחים על הרוטב 1/2 מכמות פרוסות החצילים המטוגנות ומעליהן 1/2 מתערובת הבשר. מכסים ב- 2 מצות נוספות ושוב יוצקים 1/3 מרוטב העגבניות, מניחים את שארית החצילים המטוגנים ושארית תערובת הבשר. מכסים ב- 2 מצות נוספות ויוצקים מעליהן את 1/3 כמות הרוטב האחרונה.
  • 5 אופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ- 30 דקות.
  • 6 הכנת התערובת למזיגה על המאפה: בינתיים מחממים את השמן, המלח, הפלפל השחור ו- 3/4 כוס המים, ומביאים לרתיחה. בכוס מערבבים את 1/4 כוס המים עם קמח תפוחי האדמה. כשהמים בסיר רותחים מוסיפים להם את תערובת המים והקמח, מערבבים עד להסמכה, מסירים מהאש ומצננים. טורפים את הביצים השלמות לתוך התערובת שבסיר, יוצקים את התערובת על המאפה שבתנור ומחזירים להמשך אפייה של כ- 15 דקות עד ששכבת ההקרמה מתייצבת ומזהיבה מעט.
  • 7 בתיאבון וחג פסח שמח חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7% 24.6% 19.3% 49.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.36 (0.4 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב