דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

13 מנות/יחידות, 104 גרם למנה\יחידה (12-14 יחידות - תלוי בגודל)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
קובה מטוגנת
קובה נהדרת במילוי בשר וצנוברים לצד טחינה
  • 1 לגרד עגבניות, לקצוץ פטרוזיליה, להוסיף בשר טחון, 2 כפות שמן, צנוברים קלויים ותבלינים ולערבב.
  • 2 לחמם במחבת 4 כפות שמן ולטגן את הבשר תוך כדי ערבוב.
  • 3 להניח בצד לקירור.
  • 4 בקערה להניח את כל מצרכי הקובה (סולת, מים ו- 1/3 כוס שמן) ולערבב (אם חסרים נוזלים להוסיף מים בהדרגה. הבצק צריך להיות לח מעט).
  • 5 ליצור בעזרת ידיים רטובות כדורים די גדולים ולשטח בעזרת האגודל לצורה של קערה.
  • 6 בעזרת כפית למלא את "הקערה" בבשר, לסגור את הבצק לצורה של עיגול ולאחר מכן לצורה של קציצה.
  • 7 לחמם כוס שמן בסיר קטן ולטגן את הקובה עד להזהבה.
  • 8 להניח במסננת לקירור.
  • 9 להגיש עם טחינה (רצוי לעשות מנה כפולה, טורפים את זה בשנייה).
  • 10 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת, שכן ייתכן כי הקובות סופגות כמות שונה של שמן.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.4% 47.5% 15.7% 35.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.93 (0.96 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב