מצרכים למתכון
6 מנות/יחידות, 649 גרם למנה\יחידה (ל- 6 סועדים)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- מתקדםדרגת קושי
- בערך שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
פלוף - תבשיל בשר בקר עם אורז
- 1 קודם כל מכינים הכל חתוך ומוכן - את הגזרים קולפים וחותכים לעיגולים דקים (גזר אחד מגרדים בפומפיה). את הבצלים קולפים וחותכים לקוביות של סנטימטר כל אחד.
- 2 את הבשר מורידים מהעצם וחותכים לקוביות של 2 סנטימטר בערך (את העצמות לא זורקים אלא מכניסים אותם גם לתבשיל יחד עם הבשר).
- 3 מכינים בצד את התבלינים ומכינים מים קרים שהמלחנו במלח וטעמנו שזאת המליחות שאנחנו רוצים בסוף לתבשיל.
- 4 מתחילים לעבוד - מחממים טיפה את השמן ומטגנים קצת את הבצל.
- 5 מכניסים לסיר את הבשר ומבשלים קצת (20 דקות בערך) יחד עם הבצל והשמן שהיו שם קודם - לא לשכוח את העצמות.
- 6 מכניסים את הגזר ואת התבלינים ומעל את האורז.
- 7 מכסים במים המומלחים.
- 8 מידת האורז לעומת מים היא: לכל כוס אורז כוס וחצי מים של אותה כוס.
- 9 מערבבים הכל ומכסים עם מכסה.
- 10 ממתינים שהכל ירתח, מנמיכים את האש לאש קטנה ומבשלים עד שהאורז מוכן (לפעמים צריך בסוף להוסיף קצת מים כי האורז מוכן אבל לא ממש - אפשר להוסיף בלי לפחד).
- 11 אחרי שהאורז מוכן (אבל לא דייסה - בשום פנים ואופן) - סוגרים את האש.
- 12 מניחים מגבת מטבח יבשה על הסיר מתחת למכסה ומכסים עם המכסה של הסיר למשך 10 דקות.
- 13 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
5.1% |
30.1% |
24.8% |
40% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב