דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פלוף - תבשיל בשר בקר עם אורז

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 649 גרם למנה\יחידה (ל- 6 סועדים)

  • אורז עגול - אריזת ניילון (1000 גרם)
    אורז חצי עגול
  • צלעות בקר - 1 ק"ג
    בשר בקר אסאדו
  • גזר - 5 יחידות גדולות ללא קליפה - סה"כ (1.19 ק"ג)
  • בצל - 2 יחידות גדולות - סה"כ (644 גרם)
  • זרעי כוסברה - כפית שטוחה (3 גרם)
    10 זרעי כוסברה
  • צפורן שלם - 3 מחטים - סה"כ (2 גרם)
  • הל - 2 תרמילים
  • מלח - קורט
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - קורט
    לפי הטעם
  • שמן קנולה - 1/4 כוס קטנה - סה"כ (50 מ"ל)
  • עלי דפנה - 5 יחידות
  • מים מומלחים - לפי הצורך
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 קודם כל מכינים הכל חתוך ומוכן - את הגזרים קולפים וחותכים לעיגולים דקים (גזר אחד מגרדים בפומפיה). את הבצלים קולפים וחותכים לקוביות של סנטימטר כל אחד.
  • 2 את הבשר מורידים מהעצם וחותכים לקוביות של 2 סנטימטר בערך (את העצמות לא זורקים אלא מכניסים אותם גם לתבשיל יחד עם הבשר).
  • 3 מכינים בצד את התבלינים ומכינים מים קרים שהמלחנו במלח וטעמנו שזאת המליחות שאנחנו רוצים בסוף לתבשיל.
  • 4 מתחילים לעבוד - מחממים טיפה את השמן ומטגנים קצת את הבצל.
  • 5 מכניסים לסיר את הבשר ומבשלים קצת (20 דקות בערך) יחד עם הבצל והשמן שהיו שם קודם - לא לשכוח את העצמות.
  • 6 מכניסים את הגזר ואת התבלינים ומעל את האורז.
  • 7 מכסים במים המומלחים.
  • 8 מידת האורז לעומת מים היא: לכל כוס אורז כוס וחצי מים של אותה כוס.
  • 9 מערבבים הכל ומכסים עם מכסה.
  • 10 ממתינים שהכל ירתח, מנמיכים את האש לאש קטנה ומבשלים עד שהאורז מוכן (לפעמים צריך בסוף להוסיף קצת מים כי האורז מוכן אבל לא ממש - אפשר להוסיף בלי לפחד).
  • 11 אחרי שהאורז מוכן (אבל לא דייסה - בשום פנים ואופן) - סוגרים את האש.
  • 12 מניחים מגבת מטבח יבשה על הסיר מתחת למכסה ומכסים עם המכסה של הסיר למשך 10 דקות.
  • 13 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אווה פלדבלום

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)983152
חלבונים (גרם)46.02 7.09
פחמימות (גרם)7412
מתוכן סוכרים (גרם)11.92 1.84
שומנים (גרם)55.86 8.61
מתוכם שומן רווי (גרם)19.48 3
כולסטרול (מ"ג)140 21.58
נתרן (מ"ג)359.3955.39
סיבים תזונתיים (גרם)9.44 1.46
מים (גרם)353.3454.46
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)1,690260.44
ויטמין B (מ"ג)9.951.53
ויטמין B1 (מ"ג)0.290.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.410.06
ויטמין B3 (מ"ג)7.241.12
ויטמין B5 (מ"ג)1.110.17
ויטמין B6 (מ"ג)0.830.13
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)55.548.56
ויטמין B12 (מק"ג)4.270.66
ויטמין C (מ"ג)12.911.99
ויטמין E (מ"ג)2.060.32
ויטמין K (מק"ג)27.844.29
סידן (מ"ג)106.7116.45
ברזל (מ"ג)50.77
מגנזיום (מ"ג)67.5510.41
זרחן (מ"ג)394.8560.86
אבץ (מ"ג)9.761.5
אשלגן (מ"ג)1,164179.36
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.270.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.260.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.110.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.110.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.1% 30.1% 24.8% 40%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.46 (0.5 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.