דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

18 מנות/יחידות, 284 גרם למנה\יחידה (17-18 יחידות מפרום)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
מפרום תפוחי אדמה
מפרום טריפוליטאי מושלם
  • 1 מערבבים את כל המצרכים של הקציצות בקערה.
  • 2 קולפים את תפוחי האדמה וחותכים בצורת כריך (כמו בתמונה).
  • 3 ממלאים כל פרוסת תפוח אדמה בתערובת הבשר.
  • 4 מחממים שמן במחבת (2 כפות), טובלים כל פרוסת תפוח אדמה בקמח, מנערים למניעת עודפים ולאחר מכן טובלים בביצה טרופה, מטגנים משני הצדדים עד השחמה ומניחים בצד.
  • 5 הכנת הרוטב: בסיר שטוח ורחב מטגנים (2 כפות שמן) בצל חתוך לרצועות עד הזהבה.
  • 6 בינתיים קולפים את העגבניות החלוטות (10 דקות במים רותחים בקערה) וחותכים לריבועים.
  • 7 כשהבצל זהוב מוסיפים 2 שיני שום פרוסות ועגבניות, ומערבבים עד שהרוטב מצטמצם, בערך 5 דקות.
  • 8 מוסיפים 2 כפות רסק עגבניות ומערבבים.
  • 9 מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
  • 10 מוסיפים 2.5 כוסות מים רותחים ומערבבים.
  • 11 מניחים את פרוסות תפו"א בסיר בעדינות, מערבבים בתנועות סיבוביות של הסיר בעדינות ומניחים על הגז על להבה בינונית כ- 40-45 דקות בישול. במהלך הבישול אפשר לשפוך בעזרת כף מהרוטב על תפוחי האדמה.
  • 12 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מי שרוצה לקצר תהליך יכול להשתמש בקופסת עגבניות מרוסקות (300 גר`) במקום עגבניות בשלות. אפשר לפזר פטרוזיליה מעל המפרום.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. הרבה עבודה יחסית, אבל התוצאה משתלמת! אפשרי להשרות את תפוחי האדמה עם מלח לפני המילוי כדי שלא יישברו אבל זה לא חובה - אני מדלגת על שלב זה. אגב, השרייה במי מלח נועדה גם למניעת השחרה של תפוחי האדמה - בהחלט מומלץ.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.1% 9.2% 21.1% 64.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.11 (0.11 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב