דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 300 גרם למנה\יחידה (כ- 20 קציצות - 10 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
קציצות דגים ברוטב
תבשיל קציצות דג מרלוזה
  • 1 מנקים את נתחי הדג (נתחים טריים וקפואים ללא תוספת קרח), יוצקים מעליהם מיץ לימון ומשהים כחצי שעה. סוחטים היטב מהנוזלים.
  • 2 טוחנים במעבד מזון את נתחי הדג עם תפוח האדמה, הבצל, שיני השום והכוסברה. מוסיפים את התבלינים לקציצות, הביצה ופירורי הלחם, ומערבבים היטב לעיסה אחידה. משהים במקרר לחצי שעה לפחות.
  • 3 יוצרים קציצות בידיים משומנות (כ- 20 קציצות), מניחים על תבנית מעט משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות למשך כ- 8 דקות.
  • 4 הכנת הרוטב: בסיר סוטג` בינוני מטגנים בשמן הזית את שיני השום הפרוסות עד הזהבה קלה, מוסיפים את רצועות הפלפל האדום וטבעות הפלפל החריף, וממשיכים לטגן עד ריכוך קל. מוסיפים לשמן את הפפריקה, הכורכום, המלח וזרעי הכמון והכוסברה (לפתיחת טעמים).
  • 5 מוסיפים את העריסה, העגבניות והסוכר, ומבשלים תוך כדי ערבוב עד ריכוך. מוסיפים את המים הרותחים ומבשלים את הרוטב עד צמצום מעט מהנוזלים.
  • 6 מוסיפים את הקציצות לרוטב, מרימים את הסיר ובתנועות סיבוב קלות מנערים את הרוטב מעל הקציצות. לאחר רתיחה מכסים ומבשלים על אש קטנה עוד כ- 20 דקות.
  • 7 בהצלחה ובתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. לילדים ניתן להפחית בשימוש בפלפל החריף לפי הטעם. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4% 12.6% 55% 28.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.16 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב