דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

33 מנות/יחידות, 53 גרם למנה\יחידה (30-35 סופגניות (תלוי בגודל))

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
סופגניות מהירות ללא גלוטן
מי אמר שצליאקים לא יכולים להינות בחנוכה?
  • 1 מנפים את הקמחים לקערת המיקסר. מוסיפים את אבקת האפייה, הסודה לשתייה, הסוכר והמלח ומערבבים.
  • 2 מוסיפים את הביצים, האשל, הגבינה הלבנה, 1/4 כוס השמן, הברנדי והמיץ שבוחרים, ולשים עם וו גיטרה עד לקבלת בצק אחיד ודביק. במידת הצורך מוסיפים נוזל.
  • 3 אני אוהבת לטגן בווק - מוזגים שמן לטיגון עמוק (ראו מידע נוסף) ומחממים עד שהשמן יתחמם, לוקחים כף מהבצק, מקמחים את הידיים עם קונדיטור ויוצרים כדור קטן.
  • 4 פוחסים אותו ל"לביבה" שמנמנה בעובי של כ- 7 מ"מ, מקמחים מעט את משטח העבודה ומניחים. כאשר השמן חם (ניתן לבדוק ע"י הכנסת הכף שאיתה משתמשים ללקיחת הבצק. כשעולות בועות, השמן חם מספיק), מנמיכים ללהבה בינונית.
  • 5 מניחים סופגניות בכמות שתאפשר להן להתנפח ויהיה להן מעט מקום אחת בין השנייה בווק, 5-6 סופגניות כל פעם.
  • 6 לאחר כמה דקות הופכים את הסופגניות ומטגנים את הצד השני. בעזרת כף מחוררת, מוציאים את הסופגניות למסננת ואחר כך לצלחת עם נייר סופג. לפני ההגשה זורים אבקת סוכר.
  • 7 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 לאחר שסבב הסופגניות הראשון מתקרר מעט, פותחים סופגנייה אחת ובודקים שגם באמצע היא מוכנה. במידה ולא, מנמיכים את הלהבה ומשאירים לזמן נוסף. את הסופגניות שאינן מוכנות ניתן להחזיר להמשך טיגון.
  • 2 הבלילה צריכה להיות דביקה. לכן, חשוב להוסיף נוזל במידת הצורך.
  • 3 אפשר במקום הגבינה להוסיף עוד גביע יוגורט או שמנת 9% ולהוסיף את המיץ לפי הצורך אחרי שלשים את הבצק.
  • 4 אנחנו נוהגים לחצות את הסופגנייה וכל אחד ממלא במילוי לפי אהבתו.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בסופגניות לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן עמוק וייתכן שיהיה צורך להשתמש בכמות גדולה יותר של שמן. הערך התזונתי לא כולל את התוספות בהן ממלאים את הסופגניות.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.6% 27.7% 5.1% 66.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.39 (0.39 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב