דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 98 גרם למנה\יחידה (כ- 20 פרוסות משני פרפרים)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
פסטרמה עוף ביתית
פסטרמה מחזה עוף אפוי בתנור
  • 1 שמים בסיר בינוני את כל מרכיבי המשרה, מביאים לרתיחה ומצננים היטב.
  • 2 מניחים את העוף (שני פרפרים) בתבנית או בקערה, יוצקים מעליו את המשרה, מכסים ושומרים במקרר שלושה ימים. מדי יום הופכים את העוף.
  • 3 מוציאים את חזות העוף מהמשרה ומניחים על רשת למשך חצי שעה לניקוז עודפי הנוזלים. הופכים מדי פעם ומנגבים.
  • 4 קושרים את חזות העוף לצורה של גליל, כשהחלק החלק בחוץ. כך מכניסים פנימה לתוך הגליל את כל החתיכות הקטנות.
  • 5 מחממים תנור מראש לדרגת חום נמוכה (160 מעלות). מערבבים בקערית את חומרי הציפוי ומורחים בהם את העוף.
  • 6 מניחים את העוף על רשת המונחת על תבנית אפייה וצולים 40 דקות. הפסטרמה מוכנה כשהחום הפנימי של הנתח מגיע ל- 76 מעלות במדידה על ידי מד חום לבישול.
  • 7 הרי לכם פסטרמה עוף ביתית נהדרת - נותר רק להתענג!
  • 8 בתיאבון חיוך

את הפסטרמה אני עושה לבד מחזה עוף עסיסי כמובן. העוף שורה במשרה (מרינדה) 3 ימים לספיגת הטעמים. אין לחשוש להשאיר אותו זמן ארוך במקרר כי במשרה יש מלח + סוכר בכמות נכבדה, המונעת גדילה של חיידקים. הקור של המקרר שומר גם הוא.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.4% 17% 66.8% 15.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.21 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב