דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 366 גרם למנה\יחידה (כ- 10 מנות אישיות)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
בורן חצילים
חצילים מטוגנים ממולאים בפרגיות
  • 1 לעטיפת החצילים: לוקחים 3 חצילים גדולים, חותכים אותם לאורך ומטגנים בערך בכחצי כוס שמן משני הצדדים.
  • 2 למילוי: לוקחים גם כן 3 חצילים גדולים, חותכים אותם לקוביות קטנות ומטגנים בערך בכחצי כוס שמן נוספת. במהלך הטיגון מוסיפים בצל חתוך לעיגולים. אם השמן נספג, אפשר להוסיף עוד שמן לטיגון - לפי הצורך.
  • 3 אחרי הטיגון מעבירים את החצילים המטוגנים עם הבצל לקערה, מוסיפים פטרוזיליה, נענע ובזיליקום. מערבבים.
  • 4 מטגנים את הפרגיות (הרבה יותר טעים על האש - עם כחצי כוס שמן נוספת), חותכים לקוביות קטנות ומערבבים עם החצילים.
  • 5 מוסיפים כף קינמון מעורב ב- 2 כפות הסוכר.
  • 6 מפשירים זעפרן במים ומטפטפים על התערובת.
  • 7 בסוף מעטפים בחצילים מטוגנים חתוכים לאורך שהכנו אותם בהתחלה. אפשר לעשות גם שכבות - חצילים מטוגנים לאורך עם כל התוספות של בצל וירק: שכבה אחת של חצילים ושכבה שנייה של פרגיות חתוכות, אחר כך שוב שכבה של חצילים וכו`.
  • 8 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון היא מוערכת וייתכן שייספג במתכון יותר או פחות שמן מהכמות המצוינת - וזה כמובן משפיע על הערך התזונתי. כמות הנענע, הכוסברה והבזיליקום - כוס אחת שלושתם ביחד.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.5% 42% 28.9% 23.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.8 (0.89 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב