דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

33 מנות/יחידות, 28 גרם למנה\יחידה (30-35 קציצות)

  • בשר הודו טחון - 500 גרם
  • בורגול - 1/2 כוס - סה"כ (100 גרם)
    מבושל במים כ- 6 דקות
  • גזר - יחידה גדולה ללא קליפה (238 גרם)
    מרוסק דק
  • שום - 2 שיניים
    מרוסקות דק
  • מלח ים - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
    פלפל שחור גרוס גס
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    לטיגון - ראו במידע הנוסף
  • מים - לפי הצורך

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
קציצות בשר הודו עם בורגול
גם בשר הודו וגם בורגול
  • 1 מחממים את השמן במחבת. מבשלים את הבורגול כ- 6 דקות ב- 3/4 כוס מים.
  • 2 מערבבים את כל החומרים ויוצרים כדורים עם הידיים.
  • 3 כשהשמן חם דיו, שמים את הכדורים בעדינות במחבת. מועכים במזלג לקבלת צורת דיסק. הופכים כשמשחים ומוציאים לנייר סופג כשמושחם משני הצדדים.
  • 4 הקציצות טעימות חמות, פושרות וגם קרות, עם או בלי תוספת, בתוך מרק וגם בתוך פיתה.
  • 5 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בקציצות לאחר הטיגון. ייתכן שיהיה צורך להשתמש בכמות גדולה יותר של שמן.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4% 36.5% 45.3% 14.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.61 (0.66 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב