דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 157 גרם למנה\יחידה (כ- 6 מנות)

  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    קצוץ
  • שום - 4 שיניים
  • גזר - יחידה בינונית ללא קליפה (116 גרם)
    חתוך לקוביות או מגורר
  • תפוח אדמה - יחידה קטנה (77 גרם)
    חתוך לקוביות
  • סלרי - כרפס -  גבעולים - סה"כ (113 גרם)
    2-3 גבעולים חתוכים (לא חובה)
  • אפונה - 250 גרם
    אפונה יבשה, שטופה ומסוננת
  • מלח - קורט
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - קורט
    לפי הטעם
  • כורכום - קורט
    לפי הטעם
  • כמון טחון - קורט
    לפי הטעם
  • מים - 6-7 כוסות
    לפי דרגת הסמיכות הרצויה

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מרק אפונה ביתי
מרק אפונה בתוספת קרוטונים
  • 1 לטגן את הבצל בשמן זית. כשמתחיל להזהיב להוסיף את שיני השום המרוסקות, את הגזר, הסלרי (חתוך או קצוץ) ואת תפוח האדמה. לטגן עוד דקה או שתיים.
  • 2 להוסיף את האפונה היבשה ולהוסיף מים. רצוי בהתחלה להוסיף כ- 5 כוסות ולהוסיף לפי דרגת הסמיכות הרצויה. להרתיח, לערבב מדי פעם, לתבל ולבשל על אש קטנה עד שהאפונה מתרככת, כ- 30 דקות (לבדוק תיבול ולהוסיף מים לפי הסמיכות הרצויה).
  • 3 לרסק את הכל בבלנדר יד ולהגיש.
  • 4 הרי לכם מרק אפונה ביתי טעים מאוד.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לשדרג בהגשה ולהוסיף קרוטונים, בצל מטוגן, גבינות מגוררות קשות...

ציוד נדרש: בלנדר יד.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. הערך התזונתי לא כולל את הרעיונות לשדרוג.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
13.7% 15.5% 12% 58.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.22 (0.27 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב