דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 245 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
לזניה חלבית לפסח
לזניה חלבית כשרה לפסח
  • 1 הכנת הרוטב: מטגנים את הבצל בשמן על אש בינונית עד להשחמה. מוסיפים את העגבניות הפרוסות ומבשלים מספר דקות, מוסיפים את רסק העגבניות והמים, ומערבבים. מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל שחור לפי הטעם, מבשלים מספר דקות עד שהרוטב מסמיך מעט וזהו - הרוטב מוכן.
  • 2 הכנת תערובת הגבינות: בקערה מערבבים את הקוטג`, הגבינה הלבנה, הביצה, המלח והפלפל השחור.
  • 3 סידור הלזניה בתבנית פיירקס: לפני השכבה הראשונה ישר על התבנית שמים מעט מרוטב העגבניות ועליו 2 מצות רטובות. שכבה ראשונה: 2 מצות רטובות ומעל תערובת הגבינות. שכבה שנייה: 2 מצות רטובות ומעל תערובת הגבינות. שכבה שלישית ואחרונה: מוזגים את רוטב העגבניות ומפזרים את הגבינה הצהובה מעל.
  • 4 אופים את הלזניה בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ- 35-40 דקות (אין צורך בנייר כסף). מתקבלת לזניה מושלמת וכשרה לפסח.
  • 5 בתיאבון וחג שמח חיוך
טיפ למתכון
מתאים לארוחת ערב בחול המועד בליווי סלט ירוק. ניתן שלא להשתמש בגבינה צהובה לפיזור מעל. אפשרי להוסיף שום לאחר טיגון הבצל לדקתיים ולהוסיף את הרסק. ניתן להשתמש בגבינות שיש בבית.

ציוד נדרש: תבנית פיירקס.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4% 14.1% 25.1% 56.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.18 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב