דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 1.02 ק"ג למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
דג אמנון שלם בתנור
דג אמנון בתנור
  • 1 משרים את הדג בקערה עם המים ומיץ הלימון למשך כשעה, מסננים מהנוזלים ומייבשים עם מגבת.
  • 2 בתבנית (אפשר חד פעמית בגודל בינוני) מסדרים שכבה של פרוסות עגבניות.
  • 3 בקערה קטנה מערבבים את שמן הזית, השום והתבלינים.
  • 4 חורצים 3 חריצים בכל דג, מורחים בעזרת מברשת את הדג בתערובת השמן והתבלינים, מניחים אותם בתבנית על פרוסות העגבניות ואת יתרת תערובת התבלינים מוזגים בתבנית.
  • 5 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 20 דקות מכוסה בנייר אפייה ומעליו נייר כסף, וכ- 20 דקות נוספות ללא הכיסוי (תלוי בסוג התנור). תיהנו מדג אמנון שלם טעים בתנור!
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית בינונית מתאימה.

הערך התזונתי לא מדויק מכיוון שלא כל שמן הזית נספג בדגים. כמו כן, לא אוכלים את כל 1.2 ק"ג הדגים, אלא מסירים בדרך כלל את הראש והעצמות. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.7% 19% 69.8% 9.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.24 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב